Пятница, 30 Январь 2015 09:53

Наша Україна – єдина країна!

Під таким гаслом у Пришибському ДНЗ «Сонечко» проведено низку заходів, присвячених Дню Соборності України.
У кожній віковій групі проведено тематичні заходи. Діти молодшої групи на занятті з художньо-мовленнєвої діяльності «Ця сторіночка казкова і знайома, й невідома» разом з вихователем В.І. Хрущ зустрічалися з героями українських народних казок. У середній групі відбулося заняття «Чим багата українська хата?». Вихователь О.Д. Мурко знайомила дітей з історією української домівки, з народними традиціями, пов`язаними з облаштуванням світлиці. Діти різновікової групи разом з вихователем О.Д. Веригіною та музичним керівником К.О. Григорян полинули у світ української народної пісні та народного таночка. Яскравим та неповторним було заняття у селищній бібліотеці під назвою «Наша Україна – єдина країна!», яке провели з дітьми старшої групи автор цих рядків та бібліотекар О.А. Гулевата (на фото). Змістовною була тематична виставка, яку підготувала Оксана Анатоліїівна. Скільки гарних висловів, віршованих творів про нашу Україну почули діти!

Опубликовано в Михайловка

На виконання доручення Прем`єр-міністра України від 22.01.2015 №2442/0/1-15 розпорядженням голови районної державної адміністрації від 26.01.2015 №20 створено районний оперативний штаб для координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Визначено склад районного оперативного штабу, його цілі, завдання, режим роботи.
Очолює оперативний штаб голова районної державної адміністрації В.В. Матросов, його заступниками визначено першого заступника голови районної державної адміністрації Л.Г. Калужську та заступника голови районної державної адміністрації О.М. Денисенка, секретарем – начальника відділу з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації М.М. Суптелю.
До складу оперативного штабу також увійшли керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій, які очолюють районні служби цивільного захисту, органи місцевого самоврядування, забезпечують роботу систем життєзабезпечення населення. Зокрема: В.О. Бабанін , С.В. Бугайов, І.В. Гайдаржі, С.І. Лукашенко, О.В. Дудченко, А.А. Довбня, І.Г. Назаренко, Н.В. Левчук, О.В. Жуліда, О.В. Ракша, Р.В. Романенко.
З метою контролю за станом санітарно-епідеміологічної ситуації на території району до складу оперативного штабу включено начальника Василівського міжрайонного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області, головного державного санітарного лікаря у Василівському та Михайлівському районах Т.М. Тіщенка.


М. Суптеля,
начальник відділу з питань цивільного

захисту населення райдержадміністрації.

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 30 Январь 2015 09:48

Справжній лікар

Лікар – це особа, яка присвячує свої знання та вміння збереженню здоров’я людини. Це, напевно, єдина професія в світі, де категорично не повинно бути випадкових особистостей. Ці люди завжди знають з чим їм доведеться мати справу, а саме: з болем, з горем, іноді навіть зі смертю, також вони розуміють, що кожного дня вони будуть ризикувати власним здоров’ям, рятуючи пацієнтів. Туберкульоз - розповсюджене і у багатьох випадках летальне інфекційне захворювання. Спричинене різноманітними штамами мікобактерій. Найчастіше уражає легені, також може впливати на інші частини тіла. Передається через повітря, коли люди з активним туберкульозом кашляють, чхають або іншим чином виділяють слину у повітря. Більшість інфекцій є асимптоматичними і латентними. Приблизно кожна 10-та латентна інфекція прогресує до активної хвороби.

Опубликовано в Михайловка

Молодіжною громадською організацією Запорізькою фундацією регіональних ініціатив за підтримки головного лікаря Михайлівського ТМО Івана Васильовича Гайдаржі, його заступника Валерія Павловича Рикуна до дня Соборності України в Михайлівському ТМО була проведена акція щодо підтримки солдатів, які воюють у зоні АТО. Медики Михайлівщини збирали овочі, крупи та консервацію для українських бійців. Але особливим подарунком для героїв стали солодощі – домашня та магазинна випічка в подарунок до свята возз’єднання України.

Опубликовано в Михайловка

22 січня в Тимошівському ДНЗ «Васильок» святкували День Соборності України. В садочку відбувся святковий концерт, де вихователі та діти читали вірші про рідну Україну, співали пісні та водили українські народні хороводи, висловлювали свої бажання єдності та миру в Україні.
Після концерту діти разом з вихователями пішли до центру села, взяли участь у мітингу, присвяченому Дню Соборності України та поклали квіти до пам’ятника жертвам голодомору.

 

Л. ПЕРШИНА,
завідувач ДНЗ.

Опубликовано в Михайловка
Вторник, 27 Январь 2015 09:47

Гідно виступили на змаганнях

Двадцять шостого та двадцять сьомого грудня минулого року у м. Запоріжжі відбулися змагання з важкої атлетики на честь двократного олімпійського чемпіона Л.І. Жаботинського. Не обійшлися вони і без участі наших спортсменів – Михайлівку представляла команда ДЮСШ «Колос».
Михайлівські важкоатлети гідно виступили на цих змаганнях і показали високі результати. Так, Людмила Діма та Олександр Конєв посіли перші місця, друге місце – у Дмитра Глянька, Олександр Хлистунов – на третьому.
Висловлюємо щиру вдячність Галині Вікторівні Шаламовій за надання спонсорської допомоги, а нашим спортсменам бажаємо найкращих результатів і яскравих перемог.

 

О. Глянько,
тренер з важкої атлетики ДЮСШ «Колос».

Опубликовано в Михайловка
Вторник, 27 Январь 2015 09:46

РОСТУТЬ ЧЕМПІОНИ

Нещодавно, а саме 27 та 28 грудня, в м. Мелітополь відбулась відкрита першість міста та області з вільної боротьби серед юнаків 2002 року народження і молодших, присвячена новорічним і різдвяним святам.
У змаганнях брали участь дві команди з Мелітополя, по одній з Токмака, Бердянська, Веселого, Приморська, Василівки і Михайлівки.
З наших борців третє місце посів Артем Меліметов (до 47 кг), учень гімназії.
А ось Даніїл Хан (до 25 кг) учень другої школи, став чемпіоном змагань.
У ваговій категорії Даніїла було більше 20 учасників. Дві зустрічі Даня виграв з легкістю (з великими рахунками), а дві інші були напруженими.

Опубликовано в Михайловка
Вторник, 27 Январь 2015 09:43

Диво Водохреща на Михайлівщині

Цього року Водохреща зустріло нас на диво теплою погодою. Жителі району традиційно відзначали це свято освяченням води та купанням у відкритих водоймах.
Що ж такого особливого відбувається з водою цього дня? Про це я вирішила запитати настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці (с.Роздол) протоієрея Олега Панчака, благочинного Михайлівського округу.

Опубликовано в Михайловка
Понедельник, 26 Январь 2015 09:32

ЄДНАЙМОСЯ, ЛЮБО РОДИНО!

У четвер, 22 січня, у актовій залі Дитячої музичної школи відбувся урочистий концерт, присвячений Дню Соборності України. На святкову програму зібралися трудові колективи райдержадміністрації та районної ради, районних організацій та служб. 

Сцена прикрашена державною символікою, чарівні ведучі Наталя Доброжанова і Тамара Нефьодова запрошують усіх присутніх глядачів поринути у світ історії - історії створення державності нашої Батьківщини...

Про любов до свого рідного краю, до своєї родини співали того дня учасники народного творчого любительського об’єднання "Ветеран" Якимівського будинку культури: «…Єднаймося, любо родино. Хай наша свята Україна, цвіте як калина…»

Опубликовано в Акимовка

Еще одним ярким праздничным днем января традиционно принято считать Татьянин день. День этот поистине особенный, ведь это не только день ангела обладательниц замечательного имени Татьяна, а и день студента, так как великомученицу Татиану принято считать покровительницей всех студентов.

Татьяны, Танечки, Танюши - наши любимые мамы, жены, сестры, дочери, тети и племянницы, бабушки и внучки. Они так дороги нашему сердцу, что не поздравить 25 января своих ненаглядных роднулечек просто невозможно.

Общаясь с Татьянами, получаешь заряд положительных эмоций и порцию хорошего настроения. В этом мы убедились при знакомстве с нашими очаровательными собеседницами. Их объединяет не только имя, а и то, что героини сегодняшней статьи работают в одном трудовом коллективе - в отделе культуры и туризма райгосадминистрации.

Опубликовано в Акимовка
Страница 1 из 4