Фото
Вторник, 16 Декабрь 2014 08:52

Розстріляний політ

О світе жорстокий, ти переміг,
Втопивши душу мою в океані сліз.
Та кара справедлива тебе не обмине:
Сьогодні – ти мене, а завтра – я тебе!
Б. Білоус, «Сьогодні - ти, завтра - тебе».
За давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбовувати в свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали військовий обов’язок.
Історія України повниться відомими іменами Петра Сагайдачного, Михайла Дорошенка, Мороза – Морозенка, іменами славетних воїнів Великої Вітчизняної війни та воїнів-афганців.
На жаль, сьогодні в наші сім’ї ввійшла ще одна неоголошена війна. Війна на сході України. Це із зони АТО, де горить Луганськ і Донецьк, приходять сумні звістки. Там гинуть наші кращі сини, вірні патріоти України.
У ніч з 13 на 14 червня 2014 року в Луганську під час заходження на посадку терористи збили транспортний літак Іл-76 з 40 десантниками на борту. Серед загиблих був і 26-річний аспірант кафедри політології Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара Павло Миколайович Левчук.
Сьогодні його немає серед нас. А так хочеться, щоб він заговорив. Які б слова ми почули?

Опубликовано в Михайловка
Вторник, 16 Декабрь 2014 08:50

ЯКА Ж ПІСНЯ БЕЗ БАЯНА?

У народі говорять: не хлібом єдиним живе людина. Справді, окрім їжі фізичної, їй обов’язково потрібна ще й духовна. Саме ці, духовні запити односельців, усе своє життя задовольняв житель Мар’янівки О.І. Печніков. Зі своїм величезним другом-баяном - він практично ніколи не розлучається.
Завтра Олександру Івановичу виповнюється 60 років. Тож хотілося б розповісти про нього читачам районки.
Народився О.І. Печніков взагалі-то в Пришибі в сім’ї робітників. Дітей вони мали двоє: окрім Олександра, ще й дочку Тетяну.
Музикою Олександр захопився ще з дитинства, тож паралельно із середньою школою відвідував і музичну. А коли в 1970 році закінчив навчання в школі, то навіть не вагався щодо вибору майбутньої професії й вступив до Мелітопольського культосвітнього училища, де здобув спеціальність керівника самодіяльного оркестру народних інструментів. Проте завжди в його руках був баян.
На території Мар’янівської сільради чимало людей, котрі полюбляють музику, співати, а от акомпаніаторів бракувало. І ось у 1976 році тутешнім жителям пощастило: у колгосп імені Свердлова (а це була вся територія сільради, бо практично все тут стосувалося колгоспу) направили О.І. Печнікова. Село, школа, клуб заспівали під баян, під музику цієї людини.
Згодом О.І. Печніков міцно осів у Мар’янівці, пустив тут своє коріння. Одружився з місцевою дівчиною. Разом з Вікторією Григорівною вони придбали оселю, почали опоряджувати її, вити, так би мовити, своє гніздечко. А потім народили двох доньок. Анжела та Ірина вже дорослі, мають власні сім’ї. Тож родина Олександра Івановича поповнилася зятьями Сергієм та Артемом, чотирма онуками.

Опубликовано в Михайловка
Вторник, 16 Декабрь 2014 08:48

ДБАЮЧИ ПРО ЗНЕДОЛЕНИХ

Нещодавно вся міжнародна спільнота відзначала День інвалідів. Не залишились осторонь і працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Михайлівської районної ради. Вони влаштували захід, присвячений названому дню. Урочистості проходили в залі відділення соціально-побутової адаптації населення, спеціально призначеній для подібних заходів. До речі, приміщення нещодавно капітально відремонтували. Тепер тут приємно перебувати. Радують око новенькі шпалери, рівна, з гарними світильниками стеля. Затишно й тепло, бо крізь новенькі віконні рами, тож вже не дме з них і холод не проникає всередину.

Опубликовано в Михайловка

У Михайлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 на уроках та в позаурочний час постійно проводиться дослідницька робота. Це сприяє розвитку творчих здібностей учнів, їх самореалізації. Нещодавно Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді запропонував учням нашого району взяти участь у ІІ обласному турнірі юних дослідників «Олександрівські таємниці». Проводився цей турнір за сприяння благодійного фонду «Олександрівський» у рамках руху учнівської молоді за збереження природної та історико-культурної спадщини українського народу «Моя земля - земля моїх батьків» та Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна». Завдання турніру було таке: формування в учнів патріотизму, любові до своєї Батьківщини шляхом залучення до активної дослідницької діяльності з висвітлення історичної та культурної спадщини рідного краю.
Честь району на обласному рівні захищало п’ятеро учнів Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 - Єлизавета Шершнєва (11 клас), Артем Сотник (9 клас), Каріна Нігай (11 клас), Олександр Марчук (11 клас), Валерія Міщенко (6 клас). Це талановита, ерудована, творча, ініціативна молодь нашої школи.

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 12 Декабрь 2014 09:17

СЛАВА ГЕРОЯМ! ТИМ, ХТО НЕ ЗДАЄТЬСЯ...

Ми вклоняємося тим, хто літ
тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом нам
спокій береже і захищає
Мене і маму, і сестру, і брата,
і велику нашу всю родину -
Рідну, вільну Україну…
6 грудня наша країна святкує День Збройних Сил. Політичний, економічний, духовний розвиток України можливий за умови гарантування її державного суверенітету, політичної незалежності, збереження територіальної цілісності та недоторканості кордонів. Гарантом національної безпеки України виступають Збройні Сили.
У КЗ «Високівська ЗОШ І - ІІІ ст.» провели тиждень «Патріот». Учні малювали малюнки, плакати, класні керівники провели єдину виховну годину«Збройні Сили України - надійний захист держави». А закінчився тиждень загальношкільною лінійкою до Дня Збройних Сил України. На лінійці була присутня О.Ю.Сушко, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Михайлівської РДА. Ведучі Яна Найбергер та Дмитро Огризко, учні 11 класу, розповіли передісторію виникнення української армії. Слайд за слайдом перегорнули сторінки героїчної історії українського народу у боротьбі за свою державність і незалежність.

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 12 Декабрь 2014 09:04

ГОРДІСТЬ МАЛЕНЬКОГО СЕЛА

Погляньте на цього ставного, плечистого парубка. Очевидно, багато хто впевнено скаже: він спортсмен. І не помилиться! Щоправда, лише наполовину, бо спорт - це захоплення Валентина Бурмістрова, хоча й досить серйозне. Крім того, Валентин - студент Таврійського агротехнічного університету. А крім цього, працює на Запорізькому титано-магнієвому комбінаті, металургом.
Проте тяжкий труд не тільки не завадив, а й сприяв Валентинові стати 29 листопада срібним призером України з пауерліфтингу серед студентів на чемпіонаті, який проходив у місті Коломия Івано-Франківської області.
Про справжню велику гордість маленького села Братське (Плодородненська сільрада) хочеться розповісти трохи більше.

Опубликовано в Михайловка


20 листопада кожного року світова спільнота відзначає Всесвітній день дитини. У цей день 1959 року Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено «Декларацію прав дитини», а у 1989-му того ж дня тим самим органом ООН схвалено «Конвенцію про права дитини».
З нагоди річниць прийняття цих документів 29 листопада ц.р. у КЗ «Михайлівський НВК І-ІІ ступенів» відбувся відкритий виховний захід «Права людини починаться з прав дитини», який провела з учнями 4-го класу Тетяна Василівна Назаренко.
У межах заходу відбулась так звана прес-конференція, у якій брали участь групи «Аналітиків» на чолі з Інною Миколаївною Спасською, завідуючою відділу у справах сім’ї РДА, «Істориків» на чолі з Діаною Дмитрівною Озмитель, головним спеціалістом відділу у справах сім’ї РДА, та «Журналістів» до складу якої входила і я. На ній були розглянуті питання тривалості законів, реалізації Україною положення Конвенції ООН, гарантів прав дитини.
Далі діти звернулися до своїх батьків із закликом бути для них взірцем, приділяти їм увагу і тепло, повірити у їх сили і здібності, сприймати і любити їх такими, якими вони є, не бути з ними жорстокими, не боятися їх самостійності, бути справжніми друзями для них.
Тетяна Василівна розповіла присутнім гостям про здобутки дітлахів, які беруть активну участь у різноманітних конкурсах та іграх. Так, учні 4-го класу Михайлівського НВК були учасниками і переможцями спортивних змагань «Веселі старти», конкурсу «Українська кухня», математичного конкурсу стіннівок, конкурсу-виставки «Щедрі дари осені», а також діти випускають власну газету «Класні новини».
Школярі продемонстрували присутнім свої таланти - порадували вихованці музичної школи Михайло Зарубін, Стефан Лоргов та Андрій Василенко, учасниця танцювального ансамблю «Алексія» Анжела Христенко. Також прозвучала прониклива пісня у виконанні учениці Тетяни Василівни Назаренко Вікторії Михайленко.
На заході інсценувалися казки, розповідались повчальні історії, класна кімната була оснащена яскравою наочністю. Усе це зробило дійство цікавим і результативним.
А якби ви бачили цих дітей! Було помітно, що усі до одного з відповідальністю готувалися до свята, старалися і неабияк хвилювалися за свої ролі. І не дарма, адже виховний захід виявився гарно підготовленим і цікавим, і час, який я там провела, промайнув непомітно.
Діти - це наше майбутнє, тож оберігаймо їхнє право на щастя!

Руслана АГЄЄВА.

Опубликовано в Михайловка

Минулого четверга, 4 грудня, відбувся пленум районної організації ветеранів. Участь у ньому взяли 37 голів первинних ветеранських організацій.
Першим питанням пленуму було обрання голови районної ветеранської організації, оскільки після смерті Д.Ф. Пересипкіна вона залишилася без керівника.

Опубликовано в Михайловка

3 грудня на базі Якимівської райдержадміністрації проведено організаційно-методичну нараду з питання підвищення ефективності взаємодії органів влади із волонтерами. Участь у заході взяли начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, представник благодійного фонду «Лебедія» Олена Ярошенко, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Казимиренко, заступник голови райради Володимир Горбань, волонтери району, керівники територій, підприємств, які беруть безпосередню участь у наданні допомоги учасникам АТО - вихідцям з району.

Опубликовано в Акимовка
Пятница, 05 Декабрь 2014 16:06

«ТЯЖЕЛО В УЧЕНЬИ - ЛЕГКО В БОЮ»

6 декабря отмечается День Вооруженных Сил Украины. В этот день принято говорить о профессионализме наших военнослужащих, которые своей доблестной службой создают мужественный образ украинского солдата и смело выполняют боевые задачи. На наши вооруженные силы сегодня возложена священная миссия - защита родной земли, сохранение мирной жизни для своего народа.

Опубликовано в Акимовка
Страница 1 из 3