Фото

Немає нічого ціннішого від дитячої посмішки. Та в деяких дітей причин для посмішки менше від інших. Це діти, позбавлені батьківського піклування, та є люди, яким не байдужа доля таких дітей.

 

Запорізький благодійний фонд «Щаслива дитина» продовжує будівництво «Щасливих будинків» у Запорізькій області. Два перших будинки було відкрито в селі Калинівка Чернігівського району (2011-2014 рр.).  В них проживають прийомні сім’ї, що мають дітей з особливими потребами. Наступний такий дім планується відкрити у Михайлівському районі, в селі Українка Любимівської сільської ради. Його відкриття має відбутись вже у 2015 році. Мешканцями цієї оселі стане родина, в якій є прийомні діти з особливими потребами. Ще одна родина буде проживати у сусідньому будинку, що зараз на реконструкції. У майбутньому фонд «Щаслива дитина» планує створити ціле екопоселення прийомних сімей та сімей, що мають бажання  жити та працювати на землі, існувати в гармонії з природою та одне з одним.

Фонд готовий розглянути заявки від родин, що хочуть стати прийомними батьками в «Щасливому будинкові» та взяти на виховання декілька сиріт, у тому числі і дітей з особливими потребами. До того ж фонд запрошує всіх зацікавлених у створенні екопоселення в Михайлівському районі, приєднатись до команди волонтерів. Представники фонду сподіваються на допомогу підприємців та фермерів району. Є потреба у саджанцях винограду, фруктових та декоративних дерев і кущів, будматеріалах, транспорті та фінансовій підтримці.

Навесні фонд «Щаслива дитина» планує проведення «суботника», висадку фруктових та декоративних насадженнь. Влітку вони організовують в Україні традиційний дитячий наметовий табір «Дитяче село», куди запрошують дітей-учасників та волонтерів-вожатих.

Якщо вас зацікавило створення екопоселення або ви хочете допомогти в організації проекту, звертайтесь за телефоном: 066-513-34-35 або завітайте на сторінку проекту www.deti.zp.ua/eco.

Вл. Інф. 

 

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 27 Февраль 2015 07:37

ОДНА ЛЮБОВ НА ВСЕ ЖИТТЯ

У народі кажуть: «життя прожити – не поле перейти». І кожен своє життя проживає по-своєму. Та все набагато легше, якщо життя сповнене любові.  Бо тоді в ньому є сенс, бо поряд завжди має бути людина, з якою можна розділити і горе, і радість, і успіх, і поразку. А чи вірите ви в кохання одне і на все життя? Я все частіше схиляюсь до думки, що воно існує. І черговим доказом тому є сімейна пара отця Олега та матушки Наталі Панчак.

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 27 Февраль 2015 07:36

ОБІЦЯЛИ ПОВЕРНУТИСЯ З ПЕРЕМОГОЮ

Трапляються в нашому житті зустрічі, що змушують нас замислитись над цінністю власного існування. Ми іноді навіть не здогадуємось, що в цю ж саму мить хтось ризикує власним життям заради нашого.

 

23 лютого  відбулась не зовсім звичайна подія. До Михайлівки завітав наш земляк Володимир Циба, що нині боронить рідну державу в зоні АТО.  Вдома він проїздом та не міг не відгукнутись на запрошення зустрітись зі школярами. Після зустрічі з головою райдержадміністрації Віталієм Матросовим, Володимир разом з бойовим товаришем завітав до КЗ «Михайлівський НВК «загальноосвітня школа І – ІІІ ст.-гімназія». Діти зустрічали бійців, стоячи, та гучно вигукували: «Герої!!!». Учні подарували нашому землякові квіти та дитячі малюнки, на що хлопець, не стримуючи емоцій, сказав:

-Ці малюнки та дитячі доробки, що нам передають, –  це те, що найсильніше зігріває душу. Коли бачиш ці подарунки, розумієш, що все не даремно. Ми обов’язково відвоюємо нашу землю, ми переможемо!

До присутніх звернувся з промовою заступник голови райдержадміністрації Олександр Денисенко, подякував хлопцям за службу, побажав міцного здоров’я, бадьорості духу та найскорішої перемоги, а ще - повернення додому живими і неушкодженими.

Діти проводжали військових до машини. З порожніми руками бійців не відпустили – волонтерський рух михайлівських шкіл та родина Івченко передали зібрані продукти харчування, а педколектив та учні КЗ «Михайлівська ЗОШ І - ІІІ ступенів №3» – електрогенератор, придбаний за рахунок коштів, зібраних під час благодійного ярмарку.

Катерина Волгіна.

Опубликовано в Михайловка

Последний день Масленицы - самый важный - это Прощеное воскресенье.

Именно в этот день  22.02.2015 в первые Мелитопольская молодежная организация решила начать благотворительную акцию «Мы рядом».

Молодежная организация «Моє майбутнє» при поддержке  благотворительной организации «Лига удачи» посетила шесть семей: многодетных, малообеспеченных, беженцев, и семью с девочкой инвалидом. Придя в гости к каждой семье не с пустыми руками. Мелитопольская молодежная организация «Моє Майбутнє» будет продолжать проводить благотворительную акцию  «Мы рядом» и пытаться привлечь к благородному делу как можно больше не равнодушных людей.

Давайте делать добрые дела вместе!

Опубликовано в Мелитополь
Среда, 25 Февраль 2015 09:17

Благодарность добродетелям!

Что такое благодарность? Это ответ живого, любящего сердца на оказанное ему благодеяние. Оно отвечает любовью на любовь, радостью на доброту. Эта радость вспыхивает сама, свободно, непринуждённо и ведёт за собой любовь - свободную и искреннюю.

Именно так понимает благодарность Мелитопольская молодежная организация «Моє Майбутнє» проводя акцию  «Благодарность добродетелю». В нашей родной Запорожской области очень много отзывчивых людей, которые делают добро помогая окружающим их людям не прося за это ни чего в замен. И поэтому мы подумали, что столько сделав для окружающих им просто необходима, пусть самая малость,  поддержка и благодарность от всего сердца-  коллектива  «Моє  Майбутнє» за пример молодому поколению наше страны.

Опубликовано в Мелитополь

Вже понад рік українські солдати захищають нашу країну від вторгнення ворога. Ризикуючи власним життям, боронять рідну державу. І саме в цей час наша підтримка є дуже важливою. Вони повинні знати, що їх не забули,  що їх пам’ятають та чекають.

18 лютого жіноча рада при Запорізькій єпархії на чолі з матушкою Іриною Марущак організували концерт для бійців із зони АТО, що проходять реабілітацію у психоневрологічному відділенні Запорізької обласної лікарні.

Від щирого серця пісні співав народний фольклорний колектив «Тавричанка», а душевні вірші та веселі гуморески підготувала школярка Олександра Вінічук. Особливо емоційно були сприйняті слова та пісні про маму. Та це й не дивує, адже люди, що побували по той бік війни починають бачити та цінувати життя зовсім інакше.

Та не тільки духовні радощі привезли з собою гості. Колектив «Тавричанка» разом зі своїм керівником, матушкою Наталею Панчак, побалували солдат варениками, млинцями, тортом, сирними пончиками та іншими смачними стравами. Масляна ж, хочеться щоб і у українських захисників було свято. Жіноча рада, в свою чергу, привезла для хлопців цукерок та чаю. Не залишились осторонь і керівники фермерського господарства «Таврія-Скіф» - передали фруктів.

Опубликовано в Михайловка

Під такою назвою у Пришибському ДНЗ «Сонечко» пройшло тематичне заняття до свята Стрітення. За народними віруваннями саме в цей день Зима зустрічається з Весною, якою буде погода на Стрітення, такою має бути і весна. Підготували захід вихованці старшої  групи « Капітошки» разом з вихователем І.В. Чернишовою та музичним керівником К.О. Григорян.

 

Зала прикрашена за сюжетом сценарію (весняні та зимові кольори), у центрі на вишитому рушникові стоїть стрітенська свічка. Її освятили для дітей на службі у місцевому правословному храмі. Настоятель церкви отець Георгій приніс її на свято та розповів дітям про народні звичаї, пов’язані зі святом. Громовиця вважається цілющою, вона є сімейним оберегом, захищає оселю від грому, блискавки, оберігає людей від лиха та хвороб. Тримали її в хаті цілий рік.

Опубликовано в Михайловка
Вторник, 24 Февраль 2015 07:40

СТОРІНКАМИ ШКІЛЬНОГО ФОТОАЛЬБОМУ

Відлітають за обрій роки,

Помахавши над крилами долі,

Зібралися разом усі земляки,

Пригадаємо юність у школі.

Такими словами, а ще Гімном Любимівки  розпочався традиційний вечір зустрічі випускників у нашій школі. У цьому році він випав на 7 лютого. Зустріч з колишніми учнями пройшла у вигляді перегляду шкільного фотоальбому. Згадали разом однокласників, учителів, полинули спогадами у шкільне минуле.

Перша сторінка фотоальбому  була присвячена вчителям – наставникам, людям до кінця відданим своїй найголовнішій справі: виховати справжню людину!

Опубликовано в Михайловка

Депутаты областного совета из группы "Громада" Анатолий Блоха, Сергей Алферов и Людмила Любим совместно с БФ "Делай добро" устроили праздник Масленицы для военнослужащих 55 отдельной артиллерийской бригады.
- Артиллеристов поздравили с Масленицей и, как положено, угостили блинами, - рассказал "Индустриалке" директор благотворительного фонда "Делай добро" Яков Питоня. — Привезли в бригаду также муку и масло.
Воины с удовольствием полакомились главным блюдом праздника, предвещающего весну.

Источник(с)



Опубликовано в Запорожская область
Страница 1 из 4