Фото

Наступившая весна пробуждает к новой жизни не только все живое, что стремится к свету и теплу, но и активизирует спортивную жизнь нашего района.

Так, в преддверии Международного женского праздника,  в спортивном зале  Нововасилевского НВК "Гармония" пгт. Нововасильевка проходил районный турнир по волейболу среди женских команд «Серебряный мяч».  В турнире приняли участие сборные команды: две команды из пгт Нововасилевки, Приазовское и с. Владимировка.

Опубликовано в Приазовье

Вихованці Приазовського районного Будинку дитячої та юнацької творчості стали учасниками обласного конкурсу патріотичного спрямування «Спадщина», який відбувся 18 березня у м.Мелітополі.

За виконання пісні «Ой не світи, місяченько» солістка вокального ансамблю «Смеш-фантазія» Оля Козлова отримала ІІ місце. Другий результат в обласному конкурсі мають і вихованці середньої групи хореографічного ансамблю «Надежда» за танець «Два кольори». Цей хореографічний колектив нещодавно брав участь в обласному конкурсі хореографічного мистецтва «Запорізькі викрутаси» та нагороджений грамотою Департаменту освіти і науки.

Нові костюми для конкурсу були підготовлені за допомогою батьків. Фінансувала поїздку районна громадська молодіжна організація «Моє майбутнє».

Відділ освіти вітає вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості, керівників гуртків В.А. Майстренко та Д.М. Попову з перемогою!

С.Іванова, методист РМК відділу освіти

Опубликовано в Приазовье
Вторник, 31 Март 2015 11:07

«ЗАПОРІЗЬКІ ВИКРУТАСИ»

14 березня в Запоріжжі, на базі ПК «Орбіта», відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва «Запорізькі викрутаси», в якому прийняли участь більше 40 дитячих колективів нашої області. Танцюристи різних жанрів хореографії, а саме бальної, народної, класичної та сучасної, демонстрували на сцені технічну та художню майстерність, дарували глядачам радісні миті високого мистецтва. У зазначеному заході прийняли участь і наші Веселівські діти, вихованці ще зовсім молодої танцювальної студії «Атмосфера». Юні веселівські танцюристи продемонстрували достатній рівень хореографічного мистецтва для першого свого виступу на великій сцені, показавши три танцювальних номери.

Керівництво танцювальної студії висловлює щиру подяку батькам вихованців та благодійному фонду «Роби добро»  за допомогу в організації поїздки на конкурс.

 В.А. Ібатулліна

Опубликовано в Веселое

У вересні цього року людство відзначатиме 70-у річницю закінчення Другої Світової війни, а у травні – 70-річчя Перемоги над німецьким фашизмом. Здобуті вони ціною величезних жертв і героїзму солдатів і офіцерів. Тільки на території нашого району у 1943-му, під час визволення Михайлівщини від загарбників, п’ятьом воїнам присвоєно високе звання Героя Радянського Союзу. Про чотирьох з них «Михайлівські новини» розповідали, сьогодні – про п’ятого, Олексія Трифоновича Галя.

О.Т. Галь народився 1924 року в селі Дмитрівське Красногвардійського району Ставропольського краю в сім’ї селянина. З 1936 року працював у колгоспі (порахуйте – з дванадцяти років!). Після початку Великої Вітчизняної війни Олексія мобілізували до лав Радянської Армії. У боях з 5 серпня 1942 року. Двічі був поранений. Героїчно загинув 10 жовтня 1943 року у тяжкому бою під хутором Канадським (був колись такий на території Роздольської сільради. У 1943 році був повністю знищений, люди сюди так і не повернулися, хутір зник з карти України). Похований О.Т. Галь у братській могилі в селі Новолюбимівка Токмацького району. Звання Героя Радянського Союзу йому присвоєне Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 листопада 1943 року.

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 27 Март 2015 12:19

Спортивні канікули

Під час весняних канікул відділом освіти, молоді та спорту Якимівської РДА, дитячо-юнацьким клубом фізичної підготовки Якимівської районної ради Запорізької області за підтримки Якимівської районної молодіжної організації «Моє майбутнє» з метою залучення учнів до занять спорту, популяризації здорового способу життя, набуття змагального досвіду та визначення сильніших спортсменів було організовано та проведено ряд спортивно-масових заходів.

Опубликовано в Акимовка

Великий успіх прийшов у Веселе. Учень Веселівської ДЮСШ та Веселівського ПАЛ, Спірідонов Антон, багаторазовий чемпіон України серед юнаків, гідно виступив  на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед дорослих, у місті Полтаві. Антон, молода людина – взірець і приклад для всіх підлітків, юнаків та дівчат. Талановитий спортсмен, він, ще й наділений великою працездатністю.

Високе звання юнака, майстер спорту України, офіційно можна виконати лише на змаганнях дорослих. Він вперше змагався на самих вагомих змаганнях разом з дорослими. І такий успіх – третє призове місце і уже вкотре виконаний норматив майстра спорту України. У присіданні Антон з результатом 332,5 був третім. У жимі результат 202,5 кг. І у останній вправі  тязі 320 кг і друге місце. У сумі трьох вправ - третє місце. Це велике досягнення молодого атлета. Успіх Спірідонова Антона розділяють його тренер-викладач ДЮСШ   Лисенко М.М. та тренер-аматор Бєліков В.О.. Радіють за Антона і всі небайдужі люди. Поїздка нашого учня відбулася завдяки допомозі Кучеркова С.Г.,  Бєлікова В.О. та благодійного фонду «Роби добро». У червні 2015 року Антон буде брати участь у чемпіонаті Європи серед юнаків, але для цього потрібні кошти.

 

Директор ДЮСШ

Ю.В.Козюра

Опубликовано в Веселое

Волонтерський рух з надання матеріально-технічної допомоги українським бійцям, які перебувають на Донбасі, набув масового характеру на території всіх без винятку областей України. Причому в цих гуманітарних акціях беруть участь не тільки громадські організації, а й прості жителі сіл і районних центрів регіонів країни. 

Минулого тижня  представники територіальної громади нашого району відвезли в зону АТО позашляховик – автомобіль «Нива». Залізний чотириколісний «Розвідник» (далі пояснимо, чому «розвідник») потрапив в гарячу точку на Донеччині завдяки небайдужим людям – волонтерам смт Михайлвка, Генадія Ханіна, Андрія Кравченка, Сергія Крисько, Василя Лисенка. А подарували бійцям 26 артилерійської бригади залізного коня колектив ТОВ «Агрофірма ім. Мічуріна», керівник якого Віктор Дудка, депутат обласної ради.

Наші хлопці – патріоти України. У цей важкий для країни час упорядкували цей автомобіль і подбали про те, щоб у ньому була належна «начинка» - теплі речі, продукти харчування з домашньою консервацією, макаронні вироби, тушонка, цигарки, поліетиленова плівка, ліхтарики і, головне, наше сало. Все це надали Пришибська православна церква, районна організація ветеранів, Іван Ханін, Станіслав Саютін.

Зі слів Геннадія Ханіна, у всіх населених пунктах, які вони проїжджали (Курахове,  Красноармійськ, Артемівськ), люди хочуть миру та стабільності.

Опубликовано в Михайловка

Історія цієї пам’ятної дати бере початок з 1993 року, коли рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я туберкульоз був визнаний глобальною надзвичайною ситуацією. Туберкульоз займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем сьогодення. Це небезпечне, важке інфекційне захворювання, яке вже не одне тисячоліття «випробовує  людство на міцність», приносить з собою безліч проблем.    

Хворіють і дорослі і діти. Багато хто впевнений, що туберкульоз – хвороба виключно асоціальна, до якої схильні бомжі, люди, які повернулися із-за колючого дроту, і представники інших неблагополучних верств суспільства. Вельми поширена помилка, яка іноді буває фатальною. Все частіше ця недуга вражає цілком благополучних чоловіків і жінок і, що найстрашніше, посилює атаку на наших дітей. Причому смертельні наслідки при цій інфекції зустрічаються набагато частіше, ніж при інших інфекційних захворюваннях.

На початку, захворювання має “прихований” перебіг, часто людина, що захворіла, вважає, що перевтомилася або має застудне захворювання. Тому люди звертаються до лікаря лише після появи важких симптомів, коли лікування туберкульозу набагато складніше та триваліше. Симптомами туберкульозу є: кашель, частіше сухий, що продовжується більше 2–3 тижнів, кровохаркання (наявність крові у мокротинні, що виділяється при кашлі), підвищення температури без очевидних причин більше 5–7 днів, задуха, раптове схуднення, погіршення або відсутність апетиту, постійна слабкість, підвищена втомлюваність та пітливість, особливо вночі. Якщо є подібні симптоми, негайно зверніться до лікаря. Одразу призначте візит, не посилаючись на невідкладні справи, відсутність часу або грошей.

 

Сучасна медицина має у розпорядженні ефективні лікувально-профілактичні засоби боротьби з туберкульозом. Але  успіх лікування в значній мірі залежить від своєчасності постановки правильного діагнозу. Для активного виявлення хворих велике значення має проведення профілактичних флюорографічних оглядів всього населення, особливо серед працівників декретованих професій, підприємств приватної форми власності, непрацюючого і сільського населення, так само мігрантів і осіб без  певного місця проживання. Для дітей та підлітків дуже важливо проводити щорічно діагностичну пробу Манту (туберкулінодіагностику), а підліткам крім цього і щорічне флюорографічне обстеження).

Вважається, що немаловажною причиною стрімкого поширення епідемії туберкульозу в Україні є необізнаність, непоінформованість громадян щодо шляхів уникнення цього захворювання, важливості його своєчасного лікування та профілактики у повсякденному житті. Саме тому,  щорічно в нашому районні протягом березня проводяться різноманітні профілактично – просвітницькі заходи, метою яких є поінформувати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.

 

Веселівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом березня проведено місячник боротьби із захворюванням  на туберкульоз. З метою привернення уваги молоді до проблем поширення збудника хвороби, серед учнівської молоді  навчальних закладі району, спільно із лікарем – фтізіатром Сенюковою І.В. проведені лекційні заняття: «Зупинимо туберкульоз разом», «Що необхідно знати аби убезпечити себе від туберкульозу»; інформаційні години: «Кашель триває більше 3-х тижнів? Звернись до лікаря!».  Лікар-фтизіатр  акцентувала увагу дітей на профілактиці туберкульозу, що насамперед, це - щорічне флюорографічне обстеження та здоровий спосіб життя, який заключається в:  регулярному відпочинку і фізичних вправах; відмови від паління і зловживанням алкоголем; повноцінному харчуванню, багатому на вітаміни;  вірно організованому режимі праці та відпочинку, провітрюванні та чистоті у  шкільному приміщення, де діти проводять більшість свого часу, повідомивши, що  чисте провітрене приміщення – це перший крок до здоров’я. Адже санітарний стан приміщення має не аби який вплив на здоров’я людини. Саме з цією метою спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, спеціалістами ЦРЛ, за підтримки ГО «Моє майбутнє» та благодійного фонду «Роби добро» з 09.03.15 по 24.03.15  серед загальноосвітніх шкіл селища проведено районний конкурс «Чистий клас». Визначено переможців: районна різнопрофільна гімназія – 6-Б клас (класний керівник Гаценко Н.В.); КЗ «Веселівська ЗОШ №1» - 5-А клас (класний керівник Петренко Т.В.); КЗ «Веселівська ЗОШ №2» - 7 клас (класний керівник Маркова Т.В.). Переможці та учасники отримали заохочувальні подарунки.  

 

04.03.2015 для засуджених осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі, прочитано лекцію «Не загинь через незнання! Навчайся жити здоровим, щоб жити гідно!». Під час обстеження умов проживання сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах проведено бесіди «Бережи свої легені від туберкульозу», розповсюджено соціальну рекламу.

24.03.2015 з вихованцями ДЮСШ проведено бесіду на тему «За здоровий спосіб життя  без туберкульозу», роздані дітям буклети та організовано міні – турнір з піонерболу

Щодня, кожен з нас вирішує безліч різних проблем та питань. Часом “нагальні” та “невідкладні” справи примушують забути про себе. Навіть почуваючи себе хворими, ми відкладаємо візит до лікаря, бо не вважаємо нашу недугу вартою уваги та дорогоцінного часу. Іноді бракує необхідної інформації або нами володіють хибні переконання, які заважають вчасно звернутися за допомогою. Результатом несвідомого ставлення до власного здоров’я, недотримання вимог і принципів здорового способу життя є висока захворюваність населення на туберкульоз.  Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе туберкульоз, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цього захворювання.

Бережіть своє здоров’я!

 

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Опубликовано в Веселое
Четверг, 26 Март 2015 11:25

Тато, мама, я - спортивна сім'я

Спортивні сім'ї району майже завжди серед призерів обласних змагань, двічі змагалися на республіканських змаганнях. Цього року районні змагання проводилися в Петрополі та смт Балабине. Разом з відділом освіти, молоді та спорту РДА, КЗ ФСК "Колос" здійснили чималу роботу з їхньої підготовки та проведення.

Так, у змаганнях взяли участь по шість команд. Петропільська зона: сім'ї Коваленків та Риженків з Миколай-Поля; Кривцових та Соколянських - з Петрополя; Соцелюків та Логачових - з Нового Запоріжжя. Балабинська зона: сім'я Самарських з Малокатеринівки; Бережних та Спичка - з Балабиного; Варламових, Слюсарів та Портнових - з Кушугуму. Змагання проводилися з чотирьох естафет. Сума балів у кожній естафеті визначала загальне місце команди-сім'ї.

У своєму виступі голова КЗ ФСК «Колос» Микола Земляк наголосив, що це відбіркові змагання, а переможці поїдуть позмагатися до Мелітополя на обласну спартакіаду.

 

Опубликовано в Запорожская область

Іще за пам`яті наших дідів, а у кого й батьків, гармошка була головним «синтезатором» багатьох свят і, звичайно, народних гулянь. Та й віртуозів-самоучок гри на улюбленому народом інструменті теж було — ледь не в кожному дворі.
У стрімкій сучасності мелодії «кнопок» дво- і трирядок, баяну, акордеону почуєш хіба що під вікнами музичної школи, клубу і зі сцени міського Будинку культури, яка щороку збирає гармоністів на традиційне свято гармоні. Саме гармоністи були головними артистами концерту, що відбувся минулої неділі. Їм підспівували самодіяльні колективи і виконавці Токмака і району, підспівувала серцем зала.
І цього разу надихала музикантів і співаків на чарівні мелодії й пісні методист БК Валентина Касьяненко, яка багато років збирає на одній сцені талановитих музикантів Токмаччини, даруючи відчуття свята і артистам, і землякам. І знову лірика і залихвацтво гармоні Анатолія і Володимира Моторів, Анатолія Надикти, династії Шкуропатів, чарівні голоси солістів і гуртів торкнулися всіх струн душі вдячних глядачів, роблячи наше не дуже радісне сьогодення хоча б на мить світлішим.

Опубликовано в Токмак
Страница 1 из 6