Фото

Шановні громади!

Розуміючи всю важливість і необхідність Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад», проведення добровільного об'єднання для формування заможних, самодостатніх територіальних громад, які б володіли відповідними матеріальними, фінансовими ресурсами, територією та об'єктами соціальної інфраструктури, необхідними для ефективного виконання покладених на органи місцевого самоврядування завдань і функцій, а також свою відповідальність за прийняття відповідних рішень, депутатська група «Громада» в Запорізькій обласній раді заявляє:

Опубликовано в Запорожская область

Неможливо повірити, що у червні цього року Павлу Стефановичу Саварцю виповнюється 80 років.

Кожна людина приходить на цей світ виконати свою місію. Одні здійснюють подвиги, роблять відкриття, творять прекрасну музику. Інші – нічим особливим не відрізняються, але всіх навколо, як сонце, зігрівають, просвітлюють своєю душевною добротою. Саме до таких людей належить Павло Стефанович.

Народився наш  ювіляр у с. Менчикури Веселівського району  в селянській родині. З дитинства був жвавий, непосидючий, до всяких витівок охочий. Звичайний сільський хлопець, який відслужив у армії, одержав робітничу спеціальність. Ініціативного, беручкого молодого чоловіка направили на навчання до  радпартшколи у Харкові, яку він успішно закінчив у 1964 році.  Два роки П.С. Саварець працював секретарем партійної організації в с. Тимошівка, а в 1966-му його було призначено головою колгоспу «Червоний фронт», який пізніше було реорганізовано у радгосп. Майже 20 років  Павло Стефанович очолював господарство, відоме своїми високими врожаями зернових культур, розвинутим тваринництвом, а пізніше - високосортним садом. Саме за керівництва П.С. Саварця у Бурчаку було збудовано холодильник, майстерню, прокладено дорогу від села до автошляху Василівка – Михайлівка. Цей перелік можна продовжувати і продовжувати. Але не можна не згадати, що, дякуючи ініціативності і зусиллям саме ювіляра, гостинно відчинили двері нова середня школа та дитсадок, житловий масив, які і сьогодні є окрасою села.

Опубликовано в Михайловка

Якщо у вашому житті все добре, добре йдуть справи, у власному будинку затишок і комфорт, а душа переповнена теплом, яким хочеться поділитися, згадайте про людей, які цього потребують, яким ваша участь допоможе врятувати життя, підняти на ноги.

29 квітня 2015 року створена Благодійна організація «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ІМЕНІ МИКОЛИ АРХИПОВИЧА ШАЛАМОВА». Фонд проводить свою діяльність відповідно до Конституції України, Закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”, інших нормативно-правових актів та Статуту Фонду. «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ІМЕНІ М.А. ШАЛАМОВА» - недержавна і неприбуткова організація.

Мета створення Фонду – здійснення благодійної діяльності в інтересах розвитку суспільства, підвищення добробуту людей, спрямованої на задоволення потреб та інтересів дітей, молоді, сімей, соціально незахищених громадян, шанобливого і доброзичливого ставлення до людей поважного віку та дітей, на розширення та забезпечення прав та соціальних гарантій, що надаються сім’ям, захисту материнства і дитинства, реформуванню охорони здоров’я, освіти, культури, комунально-побутової, соціальної та інших сфер, для забезпечення реальних позитивних змін у суспільстві і покращення життя людей, розвитку ефективного сільськогосподарського виробництва, розвитку селища та місцевого самоврядування, відновлення місцевої промислової політики.

Благодійники, які бажають допомогти, мають можливість перерахувати грошові кошти на рахунок Фонду, які будуть спрямовані виключно на благодійні цілі, на підтримку тих, хто потребує невідкладної допомоги та не здатен допомогти собі сам.

Опубликовано в Михайловка
Пятница, 29 Май 2015 07:45

ВІРЮ В ЛІКАРЯ КОЗИРЄВУ

Мій сімейний лікар – Людмила Василівна Білик. Саме вона лікує мене, до неї звертаюся, коли хвороба стає особливо агресивною. Але зараз хочу написати про іншого медика – молодого спеціаліста Юлію Олегівну Козирєву.

Познайомилася з нею випадково – саме вона приїхала до мене на останній виклик. Молодий спеціаліст сподобалась одразу: проста і щира у спілкуванні, вона уважно вислухала мене, поставила уточнюючі запитання, дала розумні поради. У моєму віці хвороб багато, я й розповіла лікарю, що турбує. Згадала і про ноги, які дуже болять у колінах і це призводить до того, що погано пересуваюся. Лікар тут же зв’язалася мобілкою з вузьким спеціалістом, лікарем-травматологом Василем Васильовичем Касіло. Він порадив медпрепарат, який має полегшити мій стан. І справді, я придбала ці ліки і біль у колінах зменшився.

Похвально, що Юлія Олегівна не соромиться запитувати порад більш досвідчених колег. Бо хто багато читає, радиться, консультується зі старшими, той швидше набуває досвіду, краще працює, більше допомагає хворим.

Я часто спілкуюся зі своїм колишнім учнем вечірньої школи Віталієм Кравченком. У нього вдома за викликом теж побувала Ю.О. Козирєва. І наші думки співпали.

Хочу зазначити, що Ю.О. Козирєва – михайлівчанка. У 2008 році вона закінчила третю загальноосвітню школу. І не як-не будь закінчила, а з золотою медаллю! Всі роки навчання Юля була відмінницею. Серйозна, відповідальна, вона була авторитетом серед однолітків.

Опубликовано в Михайловка

Щороку в кінці травня гімназія  підводить підсумки плідної праці в різних сферах дитячої діяльності.  Ось і цього року 22 травня відбувся заключний святковий концерт «Біла акація». 

Без віри у себе, у свої сили не можна братися за жодну справу.  Активно діяти, творити, працювати – ось шлях, на якому здібності і таланти  дають змогу кожному  стати майстром своєї справи. В цьому навчальному році були названі та нагороджені  Почесними грамотами і подарунками кращі учні та вчителі гімназії, які відзначились у таких  номінаціях:

«Вчитель 2015 року», Номінація «Еврика», «Фотограф року», «Спортсмен року», «Патріот року», «Золотий голос року», «Майстриня року», «Відкриття року», «Декламатор року», «Встигаю всюди», «Художник року», «Вогонь Прометея», «Звукорежисер року», «Турботлива мима», «Неспокійне серце», «Прорив року», «Єрудит 2015 року», «Майстер танцю».

Гімназисти живуть цікавим, насиченим життям. Їм підвладні не тільки вершини науки. Вони гідно проявляють себе в співі, танцях, декламуванні, малюванні,   в підкоренні спортивних висот.

Захід пройшов за підтримки молодіжної громадської організації «Моє майбутнє» та благодійного фонду «Роби добро», а також за  допомоги приватного підприємця Маркової Ольги Анатоліївни.    

Свято вдалося. Під час концерту артисти співали і танцювали, глядачі вітали переможців  та отримали масу позитивних емоцій.

Опубликовано в Веселое
Четверг, 28 Май 2015 11:06

Міжнародний День сім'ї

Дуже яскраве і тепле свято відзначають на всій планеті в травні місяці – це Міжнародний день сім’ї, свято, що об’єднує дуже близьких один одному людей. Здорова, міцна, дружня родина – це запорука успіху в усьому: у навчанні, в особистому житті. Тільки разом люди можуть здолати, нездоланні труднощі свого життя, досягати вершин і отримувати перемоги.

На щастя, наш світ багатий на людей з доброю душею та відкритим серцем. Так і в нашому районі проживають родини, які не злякались великої відповідальності,  подарували дітям, яких обійшла доля ще на початку їх життя своє батьківське тепло, материнську ласку, родинний затишок. Заради щасливих дитячих очей, вони створили міцні, дружні сім’ї, де  панують мир і злагода, розуміння, взаємоповага  та взаємодопомога. На сьогодні у Веселівському районі функціонує 8 прийомних сімей, як виховують 15 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ці сім’ї перебувають у полі постійної уваги соціальних служб, забезпечується не тільки соціальний захист даних родин, також  здійснюються різноманітні заходи для проведення дозвілля.

Опубликовано в Веселое

25 апреля 2015 года в спортивном зале Мелитопольского государственного педагогичного университете состоялся Всеукраинский турнир по вольной борьбе среди юношей и девочек 2000 г.р. и младше, посвященного Дню Победы.

Вот уже не первый год юные спортсмены съезжаются со всей Украины с огромным желанием испытать свои силы и завоевать новые титулы. Напряжённые поединки за награды вели 110 молодых борцов возрастной группы от 8 до 15 лет, мальчики и девочки в 20 весовых категориях.

Поддержать спортсменов и пожелать уверенно стремиться к победе пришло много почетных гостей, заслуженных мастеров и тренеров спорта. 

«Те дети, которые, участвуют в нашем турнире, после него уже становятся призерами и чемпионами Всеукраинских и Международных соревнований. Надеемся, что ваша победа придаст вам уверенности и сил для новых побед и достижений. Поэтому я желаю вам: никогда не сдаваться, а идти только вперед!» - в своих пожеланиях подчеркнул главный судья соревнований Алтай Карамыч Абдулаев.

В этом турнире взяли участие и наши юные борцы, добавим, что участники продемонстрировали выносливость, спортивную сноровку, а также техническое мастерство ведения борьбы на высоком уровне, и стали призерами Всеукраинского турнира.

Опубликовано в Приазовье
Четверг, 28 Май 2015 10:42

Турнир по мини-футболу

8 мая на мини-футбольной площадке Приазовской ДЮСШ прошел традиционный турнир по мини-футболу, посвященный памяти дважды Героя СССР В.С. Петрова В.С.

В турнире приняли участие ребята 2004-2005 и 2006-2008 годов рождения, представляющие команды Приазовского района.

В младшей возрастной группе победителями соревнований в составе: Соколюка Д, Орешкова Д., Власенко В., Костючика С., Андрюшко А, Тарана Н., Шеховцова В., Борейко И., Левенца А. стали юне футболисты Приазовской ДЮСШ.

В старшей группе также перове место завоевала команда Приазовской ДЮСШ в составе: Горпинича И., Михова А., Шеставина Е., Сивца В., Шевченко И., Андронова Д., Дьякова О, Дьякова Д., Почанина Д., Хелемендика И., Томюка Д.

Лучшими игроками турнюра были признаны: Лосенко П., Шеставин Е., Михов А., Дьяков О., Орешков Д. (забивший в одной игре пять мячей в ворота соперников).

Всем учасстникам соревнований были вручены сладкие призы (торты, вода), а призеры соревнований награджены грамотами и новими футбольними м’ячами.

В который раз соревнования достоялись при активной материальной поддержке общественной молодежной организации «Моє Майбєтнє» (руководитель Нарбеков А.С.)

Директор Приазовской ДЮСШ

В.В. Лобынцев

Больше фото

Больше фото-2

Опубликовано в Приазовье
Четверг, 28 Май 2015 10:26

"Открой себя миру"

15 мая 2015 года на летней сцене Приазовского РДК состоялся очередной региональный фестиваль молодежной субкультуры «Открой себя миру».

Вот уже семь лет подряд в Приазовском наряду с традиционными фестивалями художественной самодеятельности проводятся молодежные фестивали, объединённые различными направлениями что называется неформатного творчества.

Участников фестиваля приветствовали   и вручили им дипломы Председетель райсовета Шершнев В.Ф., и.о заместителя главы РГА Попова М.П., начальник отдела культуры и туризма РГА Кирпик О.И, представитель молодежной общественной организации «Моє майбутнє» Нарбеков А.С.

Основная идея фестиваля – творческая молодежь   пропагандирует   здоровый образ жизни и всестороннее развитие личности. Перед началом гала-концерта на площади РДК состоялась акция «Обменяй сигарету на конфету».

Также были объявлены результаты фотоконкурсов «Молодежь – это Я!» и «Мой поселок – моя гордость», которые проходили в виде открытого голосования на официальной страничке фестиваля в социальной сети Интернет. Лучшие фотографии были представлены одноименной выставкой на площади РДК.

Опубликовано в Приазовье

19 травня у великому залі засідань виконавчого комітету Токмацької міської ради,  під головуванням голови районної ради Леоніда Стольнікова відбулося засідання чергової 62-ї сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Гурам Джіоєв, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Тищенко та 20 депутатів (із 26 загального складу).

Опубликовано в Токмак
Страница 1 из 6