Лише половина оздоровчих закладів Якимівського району розпочала підготовку документації для відкриття літнього сезону

Среда, 15 Май 2013 06:49
Оцените материал
(0 голосов)

В понеділок, 13 травня, відбулася розширена апаратна нарада Якимівської райдержадміністрації з начальниками управлінь, відділів, керівниками підприємств, установ, організацій району, яку відкрив і провів перший заступник голови райдержадміністрації В.В. Казимиренко. У нараді взяв участь заступник голови райради В.О.Горбань.

Перед початком наради Віктор Володимирович представив начальника новоствореного відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації М.А. Кривоноса.

 

Керівник апарату райдержадміністрації Л.Ф. Величко детально проаналізувала підготовку та проведення в районі святкових заходів, присвячених Дню Міжнародної солідарності трудящих та 68-ій річниці Великої Перемоги. Людмила Федорівна подякувала керівникам, які зі своїми трудовими колективами взяли участь у святкуваннях та в телемарафоні "Пам'ять".


З питання про готовність об'єктів туристично-рекреаційної інфраструктури району до літнього туристично-оздоровчого сезону 2013 року та організацію проведення літньої оздоровчої кампанії доповідали начальник Азовського міжрайонного управління Держсанепідслужби України Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області, головний державний санітарний лікар в Якимівському, Приазовському та Приморському районах В.Г. Скляров, начальник управління ветеринарної медицини в Якимівському районі Н.В. Громихін.

 

Про організацію громадського порядку в літній період доповідав начальник Якимівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області С.Г. Дружиненко.

 

З інформацією про хід обстежень оздоровчих закладів щодо дотримання пожежної безпеки заслухали т.в.о. начальника Якимівського сектору ГУ ДСНС України у Запорізькій області І.М. Бабенка. Щодо функціонування екстреної медичної допомоги в літній період на території району детально доповідав головний лікар центральної районної лікарні В.В. Строкань.

 

Всі доповідачі відзначили, що лише половина оздоровчих закладів вже розпочала підготовку необхідної дозвільної документації для відкриття літнього оздоровчого сезону, друга ж половина нехтує законодавчими нормами, сподіваючись що влітку, тишком-нишком пропрацює без відповідних документів.

 

Віктор Володимирович Строкань у свою чергу наголосив на необхідності ретельного обстеження всіх без виключення оздоровчих закладів Якимівського району.

 

На нараді заслухали звіт начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації О.М. Андраша про хід посівної кампанії 2013 року. Як повідомив Олександр Миколайович, станом на 13 травня посіяно ярових зернових на площі 12 052 га, в тому числі: ярого ячменю – 9434 га; канареєчника – 99 га; гороху – 1047 га; нуту – 467 га; проса – 316 га; сорго – 210 га; кукурудзи - 376 га; вівса – 103 га. На сьогоднішній день стан посівів задовільний , але недостатня кількість продуктивних опадів може призвести до повної втрати чи зниження врожайності на 50%. Посіви озимих культур нині частково вражені хворобами (мучниста роса, бура плямистість, септоріоз, коренева гниль). З посіяних 22 191 га озимих загинуло 1146 га (озимої пшениці – 1066 га і озимого ячменю – 80 га), крім того, озимого ріпаку – 267 га. Причиною таких наслідків, знову ж таки, є відсутність продуктивних опадів восени 2012 року.

 

У ході наради до присутніх звернувся заступник голови райради В.О. Горбань, подякувавши за активну участь у святкуванні Дня Міжнародної солідарності трудящих та Дня Перемоги. Володимир Олександрович відзначив, що травневі свята у районі пройшли на високому рівні, і були одними з наймасовіших районних заходів (9 травня в райцентрі у святкуваннях взяли участь близько 7 тисяч осіб).

 

Підбиваючи підсумки апаратної наради перший заступник голови райдержадміністрації В.В. Казимиренко звернув увагу керівників установ і організацій на необхідність належного виконання своїх функціональних обов'язків, було надано ряд доручень.



К.ЄРМОЛОВА, фото автора

За матеріалами газети "Слово трудівника"

Прочитано 1386 раз Последнее изменение Среда, 15 Май 2013 06:54
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии