Питання відродження Молочного лиману на контролі у народного депутата

Понедельник, 20 Май 2013 08:53
Оцените материал
(0 голосов)

17 травня у Радивонівці відбулися збори керівників дитячих оздоровчих закладів Алтагіру. Перед початком літнього сезону зібралися всі зацікавлені сторони і обговорили нагальні питання стосовно організації безпечного оздоровлення дітей на березі Молочного лиману і у Богатирському лісництві.

У роботі зборів взяли участь керівники району і територіальної громади, помічник народного депутата України А.В. Пшонки О.О. Вербицький, представники Приазовського національного парку, керівники восьми дитячих оздоровчих закладів, розташованих на території Радивонівської сільської ради, і члени робочої групи з питань відкриття оздоровчих закладів.

 

З привітальним словом до зібрання звернувся голова Якимівської райдержадміністрації, депутат обласної ради А.В. Блоха. Сільський голова Н.О. Шпигунова коротко поінформувала про результати діяльності оздоровчих закладів у минулому році. Подякувала всім, хто продовжує організовувати літній відпочинок дітей, і всім службам, які причетні до організації безпечного дозвілля підростаючого покоління.

 

Перший заступник голови райдержадміністрації, голова робочої групи з питань відкриття оздоровчих закладів В.В. Казимиренко детально поінформував представників оздоровчих закладів про цьогорічні вимоги до організації роботи з підготовки сезону оздоровлення дітей і надав слово представникам робочої групи.

 

Основне питання, яке задавали представники дитячих закладів, стосувалося перспектив Молочного лиману. Другим блоком питань, які були розглянуті на зборах, стало відродження Молочного лиману, організація збору та утилізації твердих і рідких побутових відходів оздоровчої зони територіальної громади, підготовка під'їзних шляхів до дитячих оздоровниць.

 

Про стан підготовки проекту будівництва відновлювального каналу між Азовським морем і Молочним лиманом детально доповів заступник директора Приазовського національного парку В.Г. Санько. Помічник народного

депутата України А.В. Пшонки О.О. Вербицький нагадав присутнім, що комплексна програма відродження Молочного лиману і рекреаційної зони його узбережжя разом із програмою відновлення русла Молочної ріки, що наповнює лиман прісною водою, включена до державного бюджету і у державному кошторисі виділене фінансування.

 

Зараз народним депутатом у Міністерстві фінансів України вирішується питання відкриття фінансування початку робіт на Молочному лимані. Нині є всі підстави найближчим часом очікувати початку будівельних робіт, бо питання відновлення рекреаційно-оздоровчої функції Молочного лиману є пріоритетним у роботі Артема Вікторовича.

 

Т. БЕЛИМЕНКО

Фото автора

Прочитано 1617 раз Последнее изменение Понедельник, 20 Май 2013 09:42
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии