Жителі газифікованих сіл Якимівщини передали Подяку народному депутату Артему Пшонці

Понедельник, 04 Ноябрь 2013 08:15
Оцените материал
(0 голосов)

Ось уже два роки поспіль у нелегких умовах світової кризи сільські території Якимівського району поступово, але впевнено, газифікуються. Запорукою приходу сучасних благ на село стали особиста підтримка народного депутата України А.В. Пшонки на державному рівні, згуртована робота керівництва району та всіх членів газових кооперативів сіл Новоданилівка і Велика Тернівка, які на умовах співфінансування втілили у життя мрію наших земляків.

Відтепер умови проживання у сільській місцевості стануть комфортнішими для шелюгівців, малотернівців і вовчанців. На черзі — мешканці Охрімівки і Кирилівки.

 

1 листопада 2013 року на значній частині Якимівського району було свято. Почесними гостями на урочистостях були помічники народного депутата України А.В. Пшонки — депутат Запорізької обласної ради, директор обласного благодійного фонду "Сільське подвір'я" Л.С. Любим та О.О. Вербицький, голова районної ради Г.В. Подольний та перший заступник голови райдержадміністрації В.В. Казимиренко, заступник голови райради В.О. Горбань і керівник апарату райдержадміністрації Л.Ф. Величко, депутат обласної ради І.О.Судак, керівник головної підрядної організації ТОВ "Газфайєр Інвест" О.Р. Іванов і начальник Якимівського цеху "Запоріжжягаз" Б.М. Крилик, голови сільських, селищних рад, очільники і бухгалтери газових кооперативів із сусідніх сіл, представники районних організацій і громадськості району.

 

 

Об 11.00 на центральній площі Шелюгів мешканці сільської ради і гості з усього району і області стали свідками знаменної історичної події. Щасливий сільський голова В.В. Ковальов, відкриваючи урочистості, подякував всім без виключення, хто причетний до цієї знакової події, і, в першу чергу, народному депутату України А.В. Пшонці і його помічникам, керівникам району і газовикам, а особливо дякував головам громадських організацій М.Г. Кардашову та С.В. Тошевій і найсвідомішим та найактивнішим членам обох газових кооперативів. Також він вручив Почесні грамоти і Подяки гостям і землякам.

 

Людмила Сергіївна і Олександр Олександрович щиро дякували шелюгівцям і малотернівцям за хліб-сіль, за теплі слова вдячності і особливо за бажання краще жити і віру у добрі результати спільної роботи. Вони привітали винуватців свята, передали щирі слова вітань від народного депутата України А.В. Пшонки і запевнення, що нові починання всіх територіальних громад Якимівського району будуть підтримуватися народним обранцем, щоб краще і набагато комфортніше жилося сільським трудівникам.

 

Згадали помічники народного депутата подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни, низько вклонилися загиблим і подякували живим свідкам років страшних лихоліть і тим, хто відбудовував зруйновану країну.

 

 

Після спільної молитви і освячення настоятелем церкви архистратига Михаїла отцем Дмитрієм символічної споруди із факелом почесні гості села в урочистій обстановці запалили факел природного газу.

 

Із завмиранням серця місцеві жителі спостерігали за всім, що відбувалося біля сільського будинку культури. Від імені всіх шелюгівців до присутніх звернулися активістки газових кооперативів Т.П. Христофорова, Л.В. Твирікіка та ветеран Великої Вітчизняної війни, кавалер ордена Леніна і ордена Жовтневої революції, почесний громадянин с. Шелюги М.А. Фастовець.

 

Саме у домівці Михайла Андрійовича та Олени Кузьмівни односельці та почесні гості стали свідками першого запалення газового конвектора та плити. Розчулені виявленою увагою і пошаною від громади господиня із донькою швиденько приготували яєчню і щиро дякували почесним гостям і народному депутату.

 

На площі біля будинку культури продовжувало вирувати свято: заклопотані та все ж щасливі дорослі насолоджувалися концертом місцевих аматорів сцени, дітвора раділа, що на осінніх канікулах має змогу розважитися на сільському святі, а бригади районних газовиків поспішили закінчувати обв'язки будинків шелюгівців, щоб найближчим часом більше 60 родин в обох населених пунктах сільради підпалили блакитні вогники у власних обійстях.

 

У Малій Тернівці хвилювалися і раділи всі без виключення — і ті, хто готовий прийняти природний газ у власні господи, і ті, хто лише збирається це зробити. Звичайно ж, першими серед односельчан тішилися у п'ятницю ветеран праці, кавалер ордена Червоного прапора, почесний механізатор Кревошеєв Василь Іванович і його дружина Тамара Степанівна. Саме на їхнє подвір'я завітала представницька делегація, щоб разом підпалити всі горілки на газовій плиті і почастуватися запашним домашнім, як у дитинстві маминим, хлібом із рук господині.

 

 

У Вовчанській громаді свято відбулося по обіді. Вирувало воно біля сільського будинку культури, вирувало і в душах всіх без виключення, хто прийшов на площу.

 

Гостинні господарі хлібом-сіллю зустріли дорогих їхньому серцю гостей.

 

Сільський голова Ю.В. Шило подякував всім за впевнену спільну роботу, за постійну підтримку і увагу до турбот громади народному депутату України А.В. Пшонці і його помічникам. Подякував голові райдержадміністрації А.В. Блосі, голові районної ради Г.В. Подольному і депутату районної ради Б.М. Крилику. Дякував керівнику ТОВ "Газфайєр Інвест" О.Р. Іванову і його підлеглим за професіоналізм і порядність. Дякував голові спілки "Факел" сімдесятилітньому М.С. Сидоренкові та активістам громади і щиро привітав вовчанців із святом.

 

Від імені давидівської громади Юрій Володимирович вручив Подяки всім натхненникам доброї спільної справи із газифікації Вовчанського. Окремі слова вдячності та Подяку передали і вовчанці, і шелюгівці народному депутату України А.В. Пшонці.

 

В урочистій обстановці під дружні оплески гості Вовчанського виконали почесну місію, запаливши інстальованого факела із природного газу у селі.

 

Почесне право першого запуску блакитного палива у Вовчанському удостоєна родина учасника афганської війни Анатолія Миколайовича Мательонка. Господиня Ріта Василівна швиденько, по-домашньому накрила стіл і запрошувала почесних гостей на гостину — їм же першим серед вовчанців підключили природний газ саме у день вісімнадцятиліття доньки-студентки!

 

Щастя всім нам!

Зі святом!

 

Т.БЕЛИМЕНКО,

Фото автора

За матеріалами газети "Слово трудівника"

Прочитано 2353 раз Последнее изменение Понедельник, 04 Ноябрь 2013 08:23
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии