У селі Максима Горького після реконструкції відкрився Будинок культури

Четверг, 16 Январь 2014 07:54
Оцените материал
(0 голосов)

Мешканці села Максима Горького з покоління в покоління зберігають і шанують традиції святкування новорічних та різдвяних свят, і цього року для них свято Меланки стало по-особливому чарівним та казковим. День 13 січня ознаменувався для всієї горьківської громади довгоочікуваною подією — урочистим відкриттям сільського Будинку культури після капітального ремонту.

Приміщення, які були знівечені часом, простояли без ремонту 9 років. Над реконструкцією почали працювати ще два роки тому завдяки сприянню народного депутата Артема Вікторовича Пшонки. Сьогодні будівлю відремонтовано і на разі вона урочисто відкрила свої двері жителям села.

 

У святково прикрашеній концертній залі СБК відбулося яскраве дійство, якому раділи всі без виключення горьківці. Звертаючись до своїх односельців, присутніх на святі, голова сільської ради В.К. Шпак відзначив, що завдяки спільним зусиллям народного депутата Артема Вікторовича Пшонки, очільників району, сільської громади у населеному пункті відчутні позитивні зміни: за працював осередок культури.

 

Владислав Костянтинович в урочисто піднесеній атмосфері вручив подяки від сільської ради близько двадцятьом небайдужим до долі місцевого закладу культури односельцям, які брали безпосередню участь у ремонтних роботах, а також директору будівельної компанії «Будівельник-М» І.С. Станчеву та директору будівельної компанії «Вимпел» О.Г. Селютіну.

 

На свято завітали і почесні гості: представник народного депутата А.В. Пшонки, директор благодійного фонду «Роби добро» Я.М. Пітоня, депутат обласної ради, голова Якиміської районної державної адміністрації, голова районної організації Партії регіонів А.В. Блоха, заступник голови районної ради В.О. Горбань, голови сільських рад району.

 

Щирі слова вітання з новорічними та різдвяними святами та з відкриттям оновленого закладу культури виказав представник народного депутата А.В. Пшонки, директор благодійного фонду «Роби добро» Я.М. Пітоня. Яків Михайлович передав присутнім особисті слова вітання від Артема Вікторовича і з нагоди свята подарував діячам культури новий мікрофон, висловивши надію, що тепер на горьківській сцені запалає ще більше яскравих зірочок.

 

Сердечно зі святом привітав громаду голова районної державної адміністрації А.В. Блоха, який відзначив, що тепер у мешканців села з'явилася чудова можливість проводити своє дозвілля у гарно й добротно відремонтованому клубі. Під бурхливі оплески глядачів Анатолій Васильович та Яків Михайлович вручили грамоти від районної державної адміністрації за сумлінну та самовіддану працю музичному керівнику Горьківського будинку культури О.Я. Титаренку та директору Горьківського СБК В.В. Коваленко.

 

 

Від усієї душі привітала селян з визначною подією начальник відділу культури і туризму Якимівської РДА Т.В. Нічебай і вручила подяку зразковому дитячому танцювальному колективу «Сюрприз» Горьківського СБК (керівник Н.С. Букацелі).

 

Теплі слова вітання на адресу горьківців лунали від заступника голови районної організації Партії регіонів, керівника Якимівської районної філії страхової компанії «Оранта-Січ» В.М. Громихіної, яка вручила одинадцятьом мешканцям села окуляри в продовження акції «Здоровий зір» від благодійного фонду «Роби добро» та народного депутата Артема Пшонки, а також подарувала працівникам культури гарні вишиті рушники. Від імені своїх земляків та товаришів з народного клубу «Рукодільниця» Л.Р. Шмегельська подарувала В.М. Громихіній рукотворну картину.

 

Присутній на святі депутат райради О.М. Сидоров, вітаючи горьківців зі святом, подарував юним артистам смачні торти і два спортивні м'ячі для занять футболом та волейболом.

 

Піднесений настрій під час урочистостей та святкового концерту створювали відомі усьому району дитячий зразковий танцювальний колектив «Сюрприз», співочий дует Титаренків, гості свята — яскраві талановиті землячки Ольга Шуть та Альбіна Титаренко.

 

Гордість за Україну та сльози радості на очах викликав виступ юного співака Микити Петренка з піснею «А я живу на Україні».

 

Весело і гамірно відсвяткували відкриття сільського будинку культури всією громадою. Нехай зірка с. Максима Горького палає ще яскравіше.

 

 

К. ЄРМОЛОВА

Фото автора

За матеріалами газети «Слово трудівника»

 

Прочитано 1495 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии