Якимівський район: посівна у розпалі

Среда, 12 Март 2014 13:03
Оцените материал
(0 голосов)

Посівна у розпалі. Обізнані сільгосптоваровиробники вже повинні бути на завершальному етапі проведення ранніх весняних польових робіт.

Як ми вже встигли пересвідчитися за останні декілька років, треба зважати на погодні умови, а тим паче, коли треба встигнути посіяти ранні ярові культури у максимально стислі строки — до десяти днів.

 

Цікаво і те, що аграрії сусідніх з Якимівським районів досить активно проводять посівну кампанію-2014. Хлібороби з Мелітопольського району виконали цьогорічні плани з посіву ранніх зернових культур на 41%, Михайлівські сільгосптоваровиробники — на 52%. Приазовці — на 41%, приморці — на 31%.


Якимівський район, хоч і не в аутсайдерах, але виконання плану на 33% все ж не близько і до половини (засіяно всього 2 808 із запланованих 8 513 га).

 

Більшість аграріїв намагаються встигнути провести вчасно всі ранні польові роботи, але, на жаль, дехто все ж зволікає. Виникає питання, чому? Тим паче, за словами спеціалістів управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, насіння та палива у переважної більшості районних хліборобів достатньо для вчасного посіву ранніх ярових.

 

За інформацією, наданою управлянням АПР РДА, на сьогодні на полях району проводиться підживлення озимини. З початку поточного року, станом на 11 березня, із запланованих 20 830 гектарів підживлено майже половину. При плані 1 193 тони діючої речовини закуплено 1 057, з них близько 400 тон вже внесено під посіви на площі 10 800 га.

 

Зволікають районні аграрії і у цьому питанні, адже вище згадані райони на разі вже перетнули межу 50% у ході підживлення озимини. І дійсно, зволікаючи, втрачаємо шанс отримати гарні врожаї, адже час іде — запас вологи у ґрунті меншає, спека підступає. І тут вже залишається сподіватися на диво.


 

 

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1532 раз Последнее изменение Среда, 12 Март 2014 13:08
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии