Кирилівські таланти відзначили на обласному конкурсі хорових та вокальних колективів

Четверг, 20 Март 2014 10:46
Оцените материал
(0 голосов)

15 березня 2014 року на базі палацу культури «Орбіта» м. Запоріжжя з нагоди 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка відбулась обласна культурно-мистецька акція «В сім'ї вольній, новій» та обласний конкурс хорових і вокальних колективів.

У фойє палацу культури розмістились виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва районів області. Якимівський район представляли майстрині Федорко Віра Іванівна, Боровик Тетяна Іванівна, методист районного Будинку культури Нефьодова Тамара Степанівна.

 

Всіх присутніх привітала заступник департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Паращук Н.М., яка вручила грамоти і подяки активним учасникам обласної акції. Відділ культури і туризму Якимівської райдержадміністрації на чолі з начальником Т.В. Нічебай отримав Подяку департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА.

 

На обласному конкурсі хорових та вокальних колективів Якимівський район представляли два колективи: народний хор «Берегиня» (керівник А. Янєв) Кирилівського селищного будинку культури № 1 та хоровий колектив «Азовські зорі» (керівник Л. Петрусенко) Кирилівського СБК № 2.

 

У конкурсній програмі брали участь 15 хорових колективів області, 13 з яких мали звання народного. Програма виступу кожного колективу включала два різнохарактерні твори: українську народну пісню або твір українських авторів; вокальний твір без музичного супроводу. Один з творів мав бути на слова Шевченка.

 

Народний хор «Берегиня» виконав пісню на слова Т.Г. Шевченка «Защебетав жайворонок» та «Варенички-ліпенички», за що отримав подяку департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

 

Хоровий колектив «Азовські зорі» виконав пісню на слова Тараса Шевченка в обробці Л. Петрусенка «Із-за гаю сонце сходить» та українську народну пісню «Терниця». За високий художньо-виконавський рівень, сценічну культуру (артистичність, костюми) та оригінальність конкурсної програми хоровий колектив одноголосним рішенням журі отримав диплом І ступеню.

 

Слова щирої подяки за підтримку хорові колективи висловлюють Кирилівському селищному голові Малєєву І.В. та водіям Плентюку В.І. та Аненку Ю.М.

 

 

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1583 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии