Кирилівські школярі вшанували пам'ять Кобзаря

Четверг, 20 Март 2014 11:54
Оцените материал
(1 Голосовать)

З нагоди 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка у Кирилівській ЗОШ було організовано та проведено низку святкових заходів.

Свою майстерність з виразного, проникливого, артистичного читання віршів Великого Кобзаря учні демонстрували у конкурсі декламаторів. Серед учнів 1-4 класів варто відзначити учениць четвертого класу Усову Софію, Павелко Юлію, Вівденко Катерину, учня третього класу Дзямка Сергія, учнів другого класу Жарик Марію та Жарика Олександра та учнів першого класу Панченко Софію та Гартмана Дениса. Серед учнів 5-11 класів своєю майстерністю вразили журі учениця восьмого класу Стулень Ганна, учениця 10-А класу Террас Богдана, 7-А класу — Тошева Яна та учень 11-Б класу Литвишко Северин.

 

Окрім цього, учні школи протягом січня-лютого створювали відеоролики про життя та творчість Т.Г. Шевченка. Найкращі роботи були направлені до участі у районному конкурсі, і Балика Сергій, Феслер Яна, Сидорова Христина, Долгіх Микола, Єрмак Христина були нагороджені грамотами відділу освіти РДА.

 

Також у школі було проведено конкурс малюнків та конкурс робіт декоративно-ужиткового мистецтва за творами Шевченка. Кращі роботи були направлені для участі у районному конкурсі. Це витвори Єрмак Христини, Сидорової Христини, Пахачової Анастасії, Феслер Яни, Матвієнко Анастасії, Киценко Аліни, Долганової Данаї, Коробки Дениса, Гартман Марії (вчитель Булгакова О.П.).

 

Цікаві та змістовні літературно-музичні композиції були підготовлені для школярів. Для учнів 1-4 класів — «Уклін тобі, Тарасе» (вчителі Вишнивецька І.О. та Майфат О.Л.), для 5-8 класів — захід «Шевченковими шляхами» (учні 7-А класу), для учнів 9-11 класів — виховний захід «У вінок Кобзареві» (учні 10-х класів). Під час заходів звучали відомі пісні на слова Т. Шевченка, вірші. Учні мали змогу ще раз почути про нелегкий життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря.

 

Випущений спецвипуск шкільної газети, присвячений 200-річчю Т.Шевченка.

 

 

 

Підготувала С.ШИЯН,

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1632 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии