Люди, які вкладають любов і працю у кожну зернину

Вторник, 22 Июль 2014 17:48
Оцените материал
(0 голосов)

З давніх-давен у нашому краї живуть працелюбні люди, які вміло та гарно обробляють землю і ростять на ній хороші врожаї. Для нашого народу хліборобська справа - це основа життя, а хліб - найдорожча святиня.

 

Любити і поважати свою роботу, яка як наслідок стала не просто улюбленою, а рушійною силою, уміють розівчани. Продовжуємо знайомство з нашими земляками, з представниками сільськогосподарської галузі, із простими, життєрадісними людьми - працівниками ФГ «Оранта».


- Наше фермерське господарство не спроста носить таку назву, - розповідав його голова О.Г.Погорєлий. - Оранта - Богоматір - покровителька землеробства. І тому у розпалі дозрівання врожаїв, під час сінокосів та жнив просили небесну покровительку захистити від біди, частих гроз та граду, які б могли завдати великої шкоди.


Починалося все з невеликої земельної частки - паю. Сімейний підряд Погорєлих почав обробляти землі ще у 1993 році. Набиралися досвіду, спочатку на власних помилках, а згодом і керуючись світовими доробками, відвідуючи сільськогосподарські виставки не лише в Україні, а і далеко за її межами (Германія, Італія, Голландія, Ізраїль), розвивалися. І на сьогоднішній день обробляють вже 2000 гектарів.


Коли ми завітали до господарства, одразу ж стала зрозуміла почута напередодні фраза «Я на роботі, тобто вдома!» Так, Олександр Гаврилович і справді на роботі - вдома. Він вдало поєднав свій дім та робочий простір. Як кажуть, а в огороді у нього… господарство. Так-так! На вулицю, де мешкають його земляки, виходить гарно оздоблений двір. Море квітів, а які ж вітають аромати… Гарний охайний будинок. А от на подвір’ї кипить робота. Там розташовані гаражі для сільськогосподарської техніки, склади для зібраного врожаю. Все працює, як налагоджений механізм, все знаходиться на своєму місці.


Як справжня господиня нас зустріла дружина О.Г.Погорєлого Лариса Георгіївна. Кохана дружина по сумісництву і заступник голови ФГ «Оранта». Займається вона переважно вирішенням господарських питань, але коли треба, вона може сказати своє зважене жіноче слово, яке буде обов’язково враховано і піде на користь господарству.


Весь шлях від зернини до хлібини не з чуток знає агроном господарства С.П.Бобруйко. Веселий, усміхнений чоловік, коли починає говорити про свою роботу, одразу становиться таким серйозним, немов він виконує якесь завдання спеціального призначення. А й дійсно, хіба виростити та отримати гарні врожаї ячменю, пшениці, соняшнику - це не спецзавдання? Агроном керує всіма технічними і технологічними процесами у господарстві. Від пильного ока Сергія Петровича жодна зернинка не сховається. Всі дії кожного із працівників ФГ «Оранта» обов’язково узгоджуються із «другим босом» - агрономом.


На полях господарства вже другий рік поспіль працює водій сільськогосподарської техніки Євген Гілін. У цьому сезоні молодий парубок вправно засвоює ази керування степовим кораблем, що йому вдається досить добре. Віртуозно вимальовував він на своєму комбайні «Джон-Дір» візерунки скошеного ячменю, тим самим демонструючи свою вправність як комбайнера. Не дивлячись на те, що навчався у Мелітопольському залізничному училищі, своє життя хлопець все ж таки пов’язав із сільським господарством.


Більш ніж 30 років водійського стажу має С.А.Олійник. Водій другого класу Станіслав Анатолійович працює у господарстві вже третій рік. Нині він керує ГАЗоном. Розповідав, що за день може здійснити 25, а то і 30 ходок. До такого режиму роботи майже звик, з ранку у полі і під пекучим сонцем разом із своїми колегами працює аж до пізньої ночі.



К.Єрмолова,

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1559 раз Последнее изменение Среда, 30 Июль 2014 11:58
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии