Совість, загублена у соняхах

Понедельник, 11 Август 2014 05:24
Оцените материал
(1 Голосовать)

Всі ми любимо фотографуватися або розглядати знімки із рівними рядами цих красенів у жовтих капелюхах під високим літнім небом. І така краса навкруги, що й люди на знімках здаються найкрасивішими. І як же гірко було мені робити черговий кадр у соняховому полі, коли мер селища Якимівка зі спеціалістом, а також дільничний із своїм помічником саме тут розслідували аморальний злочин.

Завдячуючи професіоналізму спеціалістів, по гарячих слідах були знайдені тротуарна плитка (98 штук) і вісім частин із чотирьох секцій новенької огорожі, знятих невігласами біля пам’ятника Полтавчанам.


Вкрадені матеріальні цінності знайдені, з часом вони знову будуть охороняти вічний сон героїв, які боролися за мирне життя у нашому краї. А чи ж знайдеться совість у тих моральних виродків, які із кладовища – місця поховання – вкрали речі, що облагороджували пам'ять героїв?


Злочин скоєний, і я впевнена: те, що волоцюги не встигли розвезти по домівках вкрадене, а лише підготували, не допоможе їм уникнути покарання законом. За словами міліціонерів, злочинці неодмінно будуть встановлені, слід уже є. Та страшнішою для цих невігласів і для тих, хто плюндрує і пошкоджує місця поховань (померлі не піднімуться і не захистяться), має бути наш людський осуд. І нехай пам’ятають ті, чиї аморальні вчинки не зазнали законного покарання, що до них прийде покарання значно сильніше і вагоміше, ніж штрафи і нетривале позбавлення волі – їх совість і наш суспільний осуд. Схаменімось! Куди ми падаємо? Після нас же дітям нашим жити!



Т. Белименко

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1672 раз Последнее изменение Вторник, 12 Август 2014 09:39
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии