Влучний постріл — прикраса змагань

Среда, 13 Август 2014 17:22
Оцените материал
(0 голосов)

Із цим може погодитись кожен з учасників районних змагань зі стендової стрільби, які відбулися минулої суботи, 9 серпня. Ніхто з районних мисливців навіть не ставить під сумнів, що влучний постріл — прикраса не тільки змагань, а й самого полювання, що це є однією з ознак високої культури самих мисливців.

У цьому році це вже другі змагання, організатором яких є Українське товариство мисливців та рибалок у Якимівському районі. Подібні заходи проводяться з метою навчитися влучної стрільби по рухомих мішенях, адже оволодіти мистецтвом влучного пострілу безпосередньо на полюванні досить важко, тим паче тренуватися стріляти по братах наших менших не досить гуманно. Для того, щоб стрілецька підготовка ставала кращою, щоб мисливець не губився навіть у найпростіших ситуаціях під час полювання, щоб було менше промахів та не було підранків, такі змагання будуть проводитися щороку, а то і не один раз.


У серпневих змаганнях зі стендової стрільби на першість серед мисливських колективів району та у особистому заліку взяли участь близько ста представників первинних мисливських організацій.


Спортивний дух суперництва панував серед учасників протягом всього змагального дня. Одразу після урочистого шикування голова районної організації УТМР В.А.Мірошниченко оголосив списки команд-учасників. Заздалегідь були спеціально підготовлені три спортивні майданчики. Перші два зайняли команди, до складу яких входили більш досвідчені мисливці, а третій майданчик був особливий — там за звання кращого мисливця-юніора змагалися зовсім юні хлопці та дівчата.


Кожному з учасників належало потрапити у рухливу мішень, у даному випадку — по черзі у п’ять тарілок, які імітували політ дикої качки. Погодьтеся — це не дрібниця. Важливим під час виконання цієї вправи було те, що, аби отримати одразу два очки, влучити необхідно було з першого разу, якщо з другого — стрілець заробляв лише один бал, ну а якщо не потрапляв у мішень, то, самі розумієте, не отримував жодного очка для команди.


Коли змовкли останні постріли, про емоції, які вирували серед учасників, нагадували лише гільзи. Всіх запросили на підбиття підсумків… У без компромісній боротьбі у командному заліку третє місце посіла збірна Шевченківської первинної організації УТМР. Окрім неї, до перемоги ніздря в ніздрю йшли таврійці та кирилівці, і лише коли розіграли додаткові бали, було вирішено, хто повезе додому перехідний кубок за перше місце.


У запеклій боротьбі друге місце посіла команда Таврійскої первинної організації УТМР, а переможцем стала збірна Кирилівської первинної організації.

В особистій першості третє місце вистріляв член Кирилівської первинки Д.С. Огнєв, друге місце посів член Переможненської первинної організації, а кращим стрільцем змагань і, відповідно, переможцем став О.М. Гавриленко (Таврійська первинна організація).


Досвідчені мисливці не менш бурхливо, ніж своїм авторитетним колегам, аплодували і призерам змагань зі стендової стрільби серед юніорів. Третє місце тут зайняв Євген Федоренко, другим став Владислав Скрябін, а перше почесне місце виборов Данило Гавриленко. Також відзначили грамотами і наймолодших учасників спортивних змагань — Дениса Мойсака та Іллю Чеченко.


Під час урочистого шикування грамотою за чесне та справедливе суддівство нагородили М.А. Кармазина, а обслуговуючий персонал стендів отримав подяку за чітку роботу. Всіх учасників серпневих змагань нагородили почесними грамотами, медалями, кубками та пам’ятними призами.


За гарною мисливською традицією, після важкого дня полювання (у даному випадку — після запеклих змагань) всіх учасників частують юшкою. З самого рання її за спеціальним власним рецептом готував для учасників спортивного заходу О.А. Гаврилов. Гарним фінальним акордом дня змагань, та ще й дуже смачним, стала юшка Олексія Антоновича. Я також спробувала — смакота, чесно кажучи, і добавки попросила. Не дарма того дня його кулінарні здібності були відзначені бурхливими оплесками та Почесною грамотою.


Як результат — спортивне свято вдалося. Тут зустрілися старі знайомі, друзі та непримиримі суперники. Жарти, сміх, розмови йшли стосовно техніки стрільби, але головною темою все ж було осіннє полювання.



К.ЄРМОЛОВА,

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 637 раз Последнее изменение Четверг, 14 Август 2014 21:23
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии