З Якимівської сортодослідної станції намагались несанкціоновано вивезти насіння соняшнику

Понедельник, 17 Ноябрь 2014 08:05
Оцените материал
(0 голосов)

У четвер працівники і керівництво Якимівської сортодослідної станції, яка останнім часом переживає цілу низку реорганізацій і віднедавна стала дочірнім підприємством державного «Центру сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», стали на заваді вивезенню останніх запасів соняшнику зі складів підприємства.

Після обіду на підприємство приїхав виконуючий обов’язки директора Запорізької філії дочірнього підприємства В.І. Чорний із письмовою вимогою (без печаток і вихідних реквізитів) про негайну відправку насіннєвого матеріалу соняху на реалізацію. Колектив працівників на чолі із місцевим завідуючим С.П. Ломейком, керівником лабораторії з сортовивчення Київського інституту експертизи сортів рослин В.С. Морозовою та приватними сільгосптоваровиробниками, які за договорами влітку працювали на збиранні врожаю, не дозволили здійснити безгосподарський продаж запасів «до нуля».


Працівники господарства добре пам’ятають, як всю минулу зиму і весну (вісім місяців) працювали без оплати праці, і нині вони вже два місяці знов без зарплатні. Навесні їм довелося сіяти і обробляти посіви у борг, «під чесне слово» заслуженого керівника В.С. Морозової, а сьогодні, на думку місцевих спеціалістів, ситуація намічається ще гірша. Тож і запросили на зустріч представників правоохоронних органів і преси.


Ось у такий «цікавий» спосіб заїжджі керівники привітали власні колективи хліборобів із професійним святом. Прикро. Сьогодні зерно залишилося у коморі сортостанції, що буде далі – невідомо. Ми слідкуватимемо за розвитком подій і інформуватимемо своїх читачів.



Т. БЕЛИМЕНКО,

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1603 раз Последнее изменение Понедельник, 17 Ноябрь 2014 08:35
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии