Якимівці вшанували пам’ять жертв голодоморів

Среда, 26 Ноябрь 2014 07:34
Оцените материал
(0 голосов)

Традиційно у останню суботу листопада вшановують пам'ять жертв голодоморів, що сталися у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках. У наслідок цих подій померли мільйони людей і ще мільйони не народилися. У нашій пам’яті викарбовано ці дати, і про події минулих років ми будемо пам’ятати завжди.

У роковини трагічних дат у Якимівці біля пам’ятного знаку «Жертвам голодомору та політичних репресій» відбувся мітинг-реквієм за участю представників районної влади, учнівської молоді та небайдужих мешканців селища. До присутніх на заході звернулися заступник голови райдержадміністрації М.П. Охремчук, секретар селищної ради Н.С. Кузнєцова, директор районного історико-краєзнавчого музею В.М. Гнєдашев та голова районної молодіжної організації Н.А. Єлізаренко.


Схиливши свої голови у жалобі, стискаючи міцно у руках букети квітів та лампадки з вогнем, присутні вшанували світлу пам'ять жертв голодоморів, які увійшли у безсмертя…


У ці дні в усіх населених пунктах нашої країни відбулась загальнонаціональна акція «Запали свічку пам’яті», у якій взяли участь всі бажаючі. Представники районної молодіжної організації не стали виключенням і, не дивлячись на холодну погоду, вкотре зібралися біля меморіалу пам’яті жертв голодомору, поклали жалобні квіти та поставили лампадки.


Під час загальнонаціональної акції мільйони українців запалили свічки біля меморіалів або поставили їх на підвіконня у домівках. Майже у кожній оселі мерехтіли вогники як знак вшанування пам’яті померлих від голодомору.



К. ЄРМОЛОВА,

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 354 раз Последнее изменение Среда, 26 Ноябрь 2014 07:53
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии