ЄДНАЙМОСЯ, ЛЮБО РОДИНО!

Понедельник, 26 Январь 2015 07:32
Оцените материал
(0 голосов)

У четвер, 22 січня, у актовій залі Дитячої музичної школи відбувся урочистий концерт, присвячений Дню Соборності України. На святкову програму зібралися трудові колективи райдержадміністрації та районної ради, районних організацій та служб. 

Сцена прикрашена державною символікою, чарівні ведучі Наталя Доброжанова і Тамара Нефьодова запрошують усіх присутніх глядачів поринути у світ історії - історії створення державності нашої Батьківщини...

Про любов до свого рідного краю, до своєї родини співали того дня учасники народного творчого любительського об’єднання "Ветеран" Якимівського будинку культури: «…Єднаймося, любо родино. Хай наша свята Україна, цвіте як калина…»

Із почуттям гордості за свій народ, із щирими словами вдячності кожному, хто нині боронить свою країну, до присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації М.П.Охремчук. Він зачитав послання великого кобзаря Т.Г.Шевченка із минулого: «І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє…», яке на сьогоднішній день і досі залишається актуальним.

«Саме у цей день дві частини України об’єдналися в одну Соборну, самостійну, незалежну Україну. Проте, найголовніше, що нарешті об’єдналася нація під божественним началом», - говорив директор Якимівського районного історико-краєзнавчого музею В.М.Гнєдашев, який під час своєї промови зробив невеликий екскурс в історію нашої держави.

У своєму вітальному виступі злагоди та благополуччя родинам, доброго і мирного майбутнього усім побажав голова селищної ради М.Є.Чишко. Звертаючись до присутніх на святковому концерті, Михайло Євгенійович згадав імена наших земляків, які загинули у зоні проведення антитерористичної операції. Пам'ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.

Протягом усього концерту панувала якась особлива атмосфера, нібито пронизана кольоровими нитками вишитих сорочок учасників урочистого заходу. Номери художньої самодіяльності плавно змінювали один одного. Бурхливо аплодували глядачі чудовим співакам Ігорю Головіну (Якимівський РБК), Нелі Лєвашовій (Радивонівський СБК), Олександру Черненку (Радивонівський СБК), які порадували своїм виконанням українських композицій. Своїм зворушливим співом доторкнулися до душевних струн людських учасники тріо Якимівського районного будинку культури - Наталя Доброжанова, Віктор Фесик та Світлана Трифонова. Порадувало своєю веселою піснею і тріо Володимирівського СБК - Наталя Зозульська, Іван та Ніна Уляничі. Своєю віртуозною грою на баяні вразив усіх присутніх на святковому концерті Микола Аненко.

Запальні українські танці у виконанні вихованців Дитячої музичної школи, учасників хореографічних колективів "Непоседы" (керівник І.С.Димська) та «Восторг» (керівник С.М.Без’язична) подарували глядачам гарний настрій.

Від яскравих виступів учасників художньої самодіяльності району присутні отримали велике задоволення.

Того дня усі бажаючі мали змогу відвідати спеціально підготовлені працівниками районного історико-краєзнавчого музею та районної централізованої бібліотечної системи тематичні виставки, присвячені Дню Соборності України.

 

К.ЄРМОЛОВА, газета «Слово трудівника»

Прочитано 1359 раз Последнее изменение Понедельник, 02 Февраль 2015 09:22
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии