Якимівщина продовжує співпрацю із міжнародними громадськими інститутами

Пятница, 06 Февраль 2015 12:18
Оцените материал
(0 голосов)

У середу, 4 лютого, не тільки мешканці Охрімівської, Давидівської, Червоноармійської і Переможненської сільських рад, а й сама природа, тішилися від радісних, життєствердних процесів у житті сільської глибинки.

Працелюбність наших земляків та бажання краще жити і залишити своїм дітям розвинуту сучасну інфраструктуру вкотре знайшла підтримку у організаторів міжнародної місії ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Сільські голови цих чотирьох громад під бурхливі оплески земляків, які об’єдналися у громадські організації, підписали і скріпили печатками угоди про співпрацю із програмою ЄС/ПРООН на 2015-2017 роки. Почесними свідками і учасниками знаменних подій по селах стали заступник голови районної ради В.О.Горбань, заступник голови райдержадміністрації М.П.Охремчук і представницькі зібрання мешканців чотирьох сіл.

Давидівці і переможненці як надійного друга зустрічали куратора проекту у Запорізькій області Г.М.Устімова. Після детальної презентації ним третьої фази програми ЄС/ПРООН селяни швидко визначилися із напрямками і об’єктами спільної роботи. Обидві громади впроваджуватимуть енергоефективні програми на своїх територіях: у Давидівці незабаром частину вулиць освітлюватимуть ліхтарі на сонячних батареях, а у Переможненській школі з’являться нові сучасні енергозберігаючі вікна і двері.

Це новий, не випробуваний власноруч вид роботи, і, напевно, тому із пересторогою уважно ловили кожне слово куратора Проекту охрімівці і червоноармійці. Після перегляду презентації Геннадій Миколайович відповів на всі запитання нових партнерів програми ЄС/ПРООН. Ообидві громади вирішили розпочати реконструйовувати водогони у своїх селах.

Прикметна ознака нової фази співпраці Якимівщини і ЄС/ПРООН - радісно-піднесена згуртованість і заповзятість наших земляків у поєднанні із надійністю партнерів.

Довідково: кожна громада-учасниця третьої фази Програми отримає по 10 тисяч доларів від ЄС/ПРООН, що буде складати половину вартості обраних мікропроектів. 5 відсотків необхідних сум (по 12-15 тисяч гривень. примітка авт.) мають зібрати мешканці громад. Решта 45% - кошти місцевих бюджетів усіх рівнів та спонсорів.

Щасливого старту вам, земляки!


Т.БЕЛИМЕНКО,

газета «Слово трудівника»

Прочитано 907 раз Последнее изменение Понедельник, 09 Февраль 2015 06:54
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии