Автопробіг по місцям Бойової Слави (фото)

Среда, 13 Май 2015 07:21
Оцените материал
(2 голосов)

«Пам'ять - одне з надбань нашої спадщини» - сказав колись один із класиків.

6 травня 2015 року був проведений Автопробіг Пам'яті. Ініціатором заходу стали відділ культури і туризму Якимівської райдержадміністрації та КЗ «Якимівський районний історико-краєзнавчий музей». Маршрут автопробігу пролягав по одному з маршрутів Бойової Слави «смт. Якимівка - село Велика Тернівка – село Новоданилівка – смт. Якимівка».

 В автопробігу брали участь:
1. Учасники бойових дій - Синников (інвц.), Кириченко П. Т.
2. Учасники локальних війн - Доросевич Ст. Ст., Чаплигін В. Т., Федосов (інвц.).
Серед суспільних організацій прийняли участь в урочистій події Якимівська районна молодіжна організація «Моє майбутнє» (голова Єлизаренко Н.А.), а також ЗO «Патріот» (голова Тимків О. М.)

Відкриття автопробігу ознаменувалося флешмобом учнів 5-7 (9-11) класів Акимівської гімназії, який був присвячений, і символізував героїчний бій наших земляків і Велику перемогу над фашистськими загарбниками у 1945 році біля пам'ятника односельцям (Стели).

Після проведеного флешмобу виступили з промовою заступник Акимівської районної державної адміністрації Охремчук М. П. начальник відділу освіти, молоді та спорту Дудкін І.В., Гнєдашев В. М. директор КЗ «Якимівський районний історико-краєзнавчий музей».

У Якимівці мітинг закінчився покладанням квітів до стели на меморіальні плити.
Наступна зупинка автопробігу відбулася в селі Велика Тернівка та селі Новоданилівка, Новоданилівської сільської ради. Мітинг в селі Велика Тернівка віршами дітей молодших класів та їх відповідальністю за мітинг, які розповідали вірші про подвиг і героїзм своїх прадідів загиблих або тих, що повернулися живими з війни. У Новоданилівці окрім самого мітингу, яскравою подією була зустріч ветеранів хлібом та сіллю – символів багатства та достатку.

Основним значенням для ветеранів є пам'ять про їх подвиги, за визволення війни від фашистських загарбників.

Для дітей це свято – символ нагадування про приклад героїзму дідів та прадідів, їх патріотизму, любові до рідної землі.

В.Гнєдашев

Больше фото      

Прочитано 1500 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии