Оновлено правила надання пільгового кредиту за програмою «Сільське подвір’я»

Пятница, 18 Ноябрь 2016 11:35
Оцените материал
(1 Голосовать)

Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено правила надання пільгових довгострокових кредитів мешканцям сіл, селищ, селищ міського типу та міст районного значення за Цільовою регіональною програмою «Сільське  подвір’я». Попередні правила діяли з 2006 року.

  Пільгові довгострокові кредити надаються мешканцям сільської місцевості на спорудження нового житла з надвірними підсобними приміщеннями, добудову або реконструкцію незавершеного будівництвом житла, реконструкцію житла, спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій, придбання незавершеного будівництвом житла з проведенням його добудови чи реконструкції та готового житла, розвиток фермерського та особистого селянського (підсобного) господарств, придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, насіння та посадкового матеріалу, птиці та тварин тощо.

 

 Право одержання пільгового кредиту на спорудження нового житла відповідно до цих Правил надається позичальнику тільки один раз.

 

 Пільговий кредит надається позичальнику на термін:

 

до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім’ям (мати (батько) віком до 35 років) – до 30 років на спорудження нового житла з надвірними підсобними приміщеннями, добудову або реконструкцію незавершеного будівництвом житла, реконструкцію житла, придбання незавершеного будівництвом житла з проведенням його добудови чи реконструкції та готового житла;

 

до 10 років - на спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій, розвиток фермерського та особистого селянського (підсобного) господарств, придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, насіння та посадкового матеріалу, птиці та тварин тощо.

 

За користування пільговим кредитом встановлюється плата у розмірі 3% річних.

 

 Позичальник, який має трьох і більше дітей,  звільняється від сплати відсотків за користування пільговим кредитом.

 

Крім цього, відсотки за користування пільговим кредитом не нараховуються таким позичальникам:

 

військовослужбовцям, подружжю, в якому чоловік або дружина є військовослужбовцем,  - з початку і до закінчення особливого періоду;

 

резервістам та військовозобов’язаним, подружжю, в якому чоловік або дружина є резервістом чи військовозобов’язаним,  - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення проходження військової служби в особливий період.

 

 Пільговий кредит позичальнику надається за умови постійного його проживання у сільській місцевості в межах сіл і селищ, а також за межами сіл і селищ у відокремлених фермерських садибах та підтвердження ним своєї платоспроможності.

 

 У першочерговому порядку пільговий кредит надається позичальникам для завершення раніше розпочатого будівництва та молодим спеціалістам, а також особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

 

Сума пільгового кредиту визначається Фондом з урахуванням рівня платоспроможності позичальника і не може перевищувати кошторисну вартість об’єкта кредитування та граничного розміру пільгового кредиту в сумі:

 

300 тис. грн. - для спорудження нового житла з надвірними підсобними приміщеннями;

 

200 тис. грн. - для придбання незавершеного будівнитцвом житла з проведенням його добудови чи реконструкції та готового житла;

 

150 тис. грн. - для реконструкції житла або добудови незавершеного будівництвом житла;

 

50 тис. грн. - для спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій, розвитку фермерського чи особистого селянського (підсобного) господарств, придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, насіння та посадкового матеріалу, птиці та тварин тощо.

Прочитано 8384 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии