Охрімівський селищний голова втік з бюджетної сесії

Пятница, 23 Декабрь 2016 18:53
Оцените материал
(1 Голосовать)

У Охрімівці зірвано сесію, на якій депутати вимагали розглянути питання про об'єднання із Кирилівкою. Селищний голова втік,коли депутати намагалися висловити йому недовіру.

Гучними скандалами та заявами закінчилася бюджетна сесія Охрімівської сільської ради, на якій депутати намагалися внести до порядку денного питання об’єднання села  в рамках децентралізації із Кирилівською громадою.

За словами народних обранців Охрімівки 95% населення селища виступають за створення спроможної громади із центром у Кирилівці. Проте сільський голова це прагнення не розділяє. Депутати Охрімівки повідомляють, що голова сільської ради Юрій Дєдушев усіляко заважає їм проводити роз’яснювальну та підготовчу до децентралізацію  роботу із виборцями. Народні обранці кажуть, що Юрій Олексійович діє під контролем голови Якимівської райдержадміністрації Олександра Правосуда. Він і чути не хоче про питання об’єднання із Кирилівкою.

Так 23 грудня після початку чергової бюджетної сесії сільської ради депутати запропонували внести до порядку денного першим питанням обговорення про об’єднання Охрімівки разом із Кирилівкою у єдину спроможну Кирилівську громаду. Цього ж вимагали і численні жителі Охрімівки, які прийшли на сесію проконтролювати я к сільська рада та її голова працюють на користь громади.

Проте Юрій Дєдушев відмовився ставити це питання у порядок денний. Таким чином він порушив Закон України про місцеве самоврядування,який наголошує,що будь-який депутат на черговій сесії має право внести до порядку денного своє питання. а сесія повинна його розглянути.

Поведінка та бездіяльність Юрія Дєдушева збентежили присутніх, вони почали обурюватися і сперечатися із сільським головою.

Після цього депутати зачитали заяву про висловлення недовіри сільському голові Охрімівки і вимагали усунення його від обов’язків на час проведення процесу децентралізації.

— Нам потрібно вже затверджувати план та графік проведення децентралізації та починати роботу із населенням, яке переважно висловлюється за об’єднання із Кирилівкою, а Юрій Дєдушев і чути про це не хоче, — каже один з охрімівських депутатів сільради. — Ми вважаємо, що він навмисно затягує процес, бо це від нього вимагають у райцентрі.

Після того, як сільський голова почув цю заяву і зрозумівши,що більшість депутатів проголосують за висловлення йому недовіри Юрій Дєдушев втік із зали засідань. Жителі намагалися затримати його на виході, але він вивернувся та вибіг на вулицю. Сесію було зірвано, ані питання децентралізації, ані бюджет сільради на 2017 рік розглянуто не було.

Через деякий час Юрій Дєдушев з’явився біля будівлі сільради у супроводі поліцейських,забрав свій одяг та поїхав до Якимівки.

Охрімівці вважають, що керівництво району чинить тиск на їхнього голову для того,щоб він затягував процес об’єднання із Кирилівкою.

http://krlk.gov.ua/

Прочитано 1776 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии