Охрімівка та Атманай виступили за об’єднання із Кирилівкою всупереч планам районної влади

Среда, 28 Декабрь 2016 18:30
Оцените материал
(1 Голосовать)

Підтвердити волевиявлення жителів Охрімівки та Атманаю не завадили ані тиск на депутатів, ані приїзд на сесію загону швидкого реагування, які, скоріш за все, організували якимівські посадовці. Кирилівка створить спроможну громаду навколо себе.

Влада Якимівського району використовує максимум зусиль,щоб змусити Кирилівку приєднатися до єдиної громади із центром У Якимівці.  Депутати та влада нашого селища своєчасно розгадали план Якимівської райадміністрації і надали запрошення Атманайській та Охрімівській сільрадам на створення власної об’єднаної громади. Це була необхідність, продиктована сьогоденною політичною ситуацією. Одночасно із цим запрошенням районним посадовцям чомусь різко захотілося приєднати ці території до Якимівськой громади.

Звісно Якимівську владу вони аж ніяк не цікавлять. План районних посадовців — залишити Кирилівку без сусідів із якими вона може об’єднатися і таким чином змусити влитися до нової громади із центром у Якимівці. Допустити цього аж ніяк  не можна,ще і тому, що переважна більшість жителів Атманаю та Охрімівки бажають створити громаду саме з Кирилівкою.

 

Днями депутати цих двох сільрад проводили опитування населення стосовно побажань,щодо децентралізації. Результати опитування виявилися прогнозованими: 95% жителів Атманаю та 94% жителів Охрімівки побажали об’єднатися навколо Кирилівської селищної ради та громади.

— Ми за приєднання до Кирилівки. Тому що наш вельмишановний  голова Якимівської адміністрації не примудрився навіть шматок асфальту покласти під своєю адміністрацією. Як була там яма 3 роки тому, так і залишилася, — каже жителька Охрімівки Марина Кирилова. —  Що ця людина може зробити для району? Аж нічого! Для Охрімівки — і поготів.

Проте голова Якимівської райдержадміністрації Олександр правосуд не бажає прислухатися до думки більшості жителів Охрімівки. Перед проведенням сесії сільради стосовно децентралізації він особисто прибув до села у супроводі мікроавтобусу із поліцейськими силами швидкого реагування. За словами охрімівців, Олександр Правосуд та голова районної ради Юрій Шило у розмові із депутатами сільради морально тиснули на них. Після цих перемовин 7 з 14 депутатів вирішили скласти свої повноваження. Проте самі вони не підтверджують, що  керівники району на них тиснули.

Однак сесію щодо питання децентралізації вирішили розпочати з розгляду запрошень про приєднання до Кирилівської та Якимівської громад. У результаті голосування з 12-ти присутніх депутатів 11 проголосували за приєднання до Кирилівської громади та проти приєднання до Якимівської громади.

— За результатами громадських слухань та опитування громадян було прийняте рішення більшістю голосів про надання згоди Кирилівській селищній раді про об’єднання у територіальну громаду із центром у Кирилівці,- доповіла секретар Охрімівської сільської ради Тетяна Міщенко.

-94% жителів проголосували за Кирилівку. Як я можу проголосувати проти? для чого тоді мене обирали люди — щоб я сидів та мовчав? — каже депутат Охрімівської сільради Вадим Кіосєв.

Після цього сесія розглянула питання складення повноваженнь депутатів . При чому один з сімох відкликав свою заяву. Сільрада погодилася із достроковим закінченням повноважень шістьох народних обранців.

Рішення про надання згоди щодо об’єднання із Кирилівкою прийняла і Атманайська сільська рада. На сессії в Атманаї з 13-ти присутніх депутатів 12 проголосували за Кирилівку. Також атманайські народні обранці відмовили райцентру на запрошення приєднатись до громади із центром у Якимівці.

 

Селищний голова каже, що Кирилівка була змушена піти шляхом об’єднання із сусідніми громадами. Він впевнений, що у єдиній Якимівській громаді Кирилівка не має майбутнього.

— У двох цих громад був вибір — іти або у Якимівку, або у Кирилівку. Обидві вони прийняли рішення про об’єднання із Кирилівкою. Не все було просто та гарно. За нашими даними на депутатів Охрімівки тиснули,хоч вони її і не підтвердили. Однак 6 депутатів чомусь склали свої повноваження, — каже Кирилівський селищний голова Іван Малєєв. — Питання вирішено і те що ми обіцяли, будемо робити подальше — йти шляхом об’єднання.

До речі, мер Кирилівки каже,що обшуки прокуратури у селищній раді, КП «Розвиток курортної зони», вдома у нього та директора КП, скоріш за все, пов’язані саме із подіями навколо об’єднання громад. Візит керівництва району у Охрімівку у сесійний день та присутність поліцейських сил швидкого реагування там під час проведення сесії натякають на те,що думка селищного голови Кирилівки має під собою вагомі підстави. Проте піти силовими методами проти майже усієї громади та її обранців посадовці та силовики не посміли.

http://krlk.gov.ua/

Прочитано 1708 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии