Токмацькі комунальники готують нову техніку до зими

Четверг, 06 Декабрь 2012 12:13
Оцените материал
(1 Голосовать)

Прийшла зима, а невдовзі вулиці Токмака, ймовірно, будуть засипані снігом і комунальники мають бути готовими до цього вже сьогодні. Відтак придбану у цьому році дорожню комбіновану машину працівники КП «Комунальник» «перевдягли» в зимовий варіант.

Ця багатофункціональна комбінована машина має назву МДКЗ-10 і змонтована на базі автомобіля МАЗ. Вона має широкий спектр функціонування і може працювати в трьох режимах.

 

Перший – режим ямкового ремонту асфальто-бетонних покриттів. Для цього наявне спеціальне пристосування, що чіпляється на шасі даного автомобіля. Машина здійснює проведення поточного ремонту доріг за новою технологією, а не шляхом асфальтування. Тобто щебінь змішують зі спеціальними сумішами, і цією субстанцією під високим тиском заповнюють ями.

 

Другий режим – «літній». Для нього на машину прикріплюють ємкість з водою об’ємом 8 кубометрів, вмонтовують поливальні форсунки, встановлюють щітку, ширина якої складає 2,5 метра. За допомогою такого устаткування, підключеного до автоматики, очищують від сміття дороги, зволожують їх, замітають вулиці. Також в цьому режимі машина може поливати дерева, зокрема при їх посадці, при цьому довжина струменю води може сягати 10 метрів. Ще автомобіль може надавати послуги доставки води для населення.

 

Третій режим – «зимовий», до якого, власне, наразі робітники КП «Комунальник» і підготували машину. В такому вигляді вона займатиметься розчищанням снігу на вулицях та посипанням доріг під час ожеледиці. Для цього на передній частині автомобіля прикріпили лопату, ширина снігоочищення якої складає близько 3-х метрів, також замість цистерни з водою вмонтували бункер об’ємом 6 кубометрів, в який засипатимуть посипальну суміш. Максимальна ширина розкидання може становити 12 метрів. Тож тепер комунальникам не доведеться посипати дороги вручну.

 

Окрім цієї багатофункціональної машини на базі КП «Комунальник» з’явився і новий ХТЗ-2511-09. Цей малогабаритний трактор «відповідатиме» за розчищення внутрішньо-дворових доріг та тротуарів. Приміром, щоб тротуарна плитка не руйнувалась і довше слугувала, сніг потрібно зчищати одразу, доки він не розтанув. В цьому і допоможе новий трактор.

 

 

Денис Юдінков

За материвлами газети "Наше місто Токмак"

Прочитано 1483 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии