Токмак стане "містом троянд"

Понедельник, 22 Апрель 2013 06:02
Оцените материал
(1 Голосовать)

Тривалий період у Токмаку спостерігався «квітковий занепад». Однак за останні 2-3 роки Токмак відроджується як місто троянд.

Тільки в минулому році було висаджено понад дві тисячі кущів троянд.


І цього року минулорічний почин було підтримано. За рахунок коштів з міського бюджету було придбано 900 трояндових кущів. Вони будуть розташовані на клумбах, що розподіляють проїжджу частину на вулицях Революційній та Шевченка, а також на «трикутнику» по вулиці Богдана Хмельницького. Планується, що всі нові саджанці будуть висаджені до кінця квітня.


Наразі процес посадки та пересадки троянд у розпалі. Інженер садово-паркового господарства КП «Комунальник» Сергій Івко власноруч здійснює посадкові роботи. Для цього подекуди доводиться знімати шари землі, адже її рівень не повинен перевищувати рівень бордюрів, які обмежують алею. Бо при поливі квітів та під час дощу вся вода стікає на проїжджі частини, замість того, щоб принести користь квітам.


Сергій Івко розповів, що деякі квіти доводиться пересаджувати. Наприклад, на Революційній висаджені два види троянд: чайно-гібридний та парковий. Як пояснив фахівець, чайно-гібридний тип є прийнятним для подібних розподільних алей. А кущі паркового типу є значно ширшими та вищими, а отже «незручними» для проїжджої частини, тому наразі їх пересаджують у сквер та на інші клумби міста.


Отже, місто буде ще гарнішим, а проїжджі частини головних вулиць міста засяють новими квітковими барвами.

 

Денис Юдінков

За матеріалами газети "Наше місто Токмак"

Прочитано 2979 раз Последнее изменение Понедельник, 22 Апрель 2013 06:10
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии