32 міліони до місцевих бюджетів від "єдинників" Мелітопольщини

Среда, 22 Октябрь 2014 07:21
Оцените материал
(0 голосов)

За дев’ять місяців поточного року до місцевих бюджетів надійшло 32 мільйони. 330 тисяч гривень єдиного податку, що становить 103% від доведених показників та більше відповідного показника минулого року на 519 тисяч гривень.

Спрощена система залишається найбільш популярною серед фізичних осіб-підприємців. Станом на 1 жовтня 2014 року кількість підприємців-спрощенців складає 8 751 осіб (70% з них налічує друга група платників). 


Юридичні особи також користуються спрощеною системою досить активно. Так 1 036 юридичних осіб обрали для себе четверту та шосту групи єдиного податку і забезпечили майже 30% від загальної суми надходжень. Зростання сплачених підприємцями сум єдиного податку складає 119%, що на 1,5 мільйони гривень більше, ніж за дев’ять місяців минулого року.  


Переважна кількість платників єдиного податку звітують до фіскальної служби за допомогою інтернету, користуючись зручними електронними сервісами.


Фахівцями Мелітопольської ОДПІ ведеться системна робота з підвищення податкової грамотності підприємців.  Щомісяця проводяться традиційні семінари для діючих та новостворених суб’єктів, лекції, тренінги для майбутніх підприємців та інші заходи. 

Прочитано 514 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии