У Більмацькому районі громади адаптуються до процесу децентралізації

Среда, 14 Сентябрь 2016 13:10
Оцените материал
(1 Голосовать)

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля в Більмацькому районі відбулося засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності. Таким заходом обласна влада вивчає потреби для розвитку бізнесу на місцях. Крім того, місцевим підприємцям надається можливість з перших вуст отримати відповіді на проблемні питання. Разом з головою облдержадміністрації в заході взяли участь народний депутат України Ігор Артюшенко, голова Більмацької районої ради Юлія Симоненко, голова депутатської комисії з економічного розвитку облради Людмила Любим.

Для більш повного надання практичної та методичної допомоги  більмацьким підприємцям у заході взяли участь представники Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області, Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації.

Серед переліку питань, що  обговорили під час зустрічі, були порядок та терміни оформлення права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення,  надання в користування земельних ділянок державної та комунальної власності на неконкурентних засадах,  порядок передачі у користування на умовах оренди водних об'єктів. Також порушувалися питання щодо затримки з боку ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області оформлення документів фермерським господарствам на право власності (оренди) земельної ділянки із земель державної власності. Жваве обговорення викликало питання про суб’єктів здійснення контролю за санітарними умовами на ринку, у торгівельній мережі та періодичність таких контрольних заходів.

Голова облдержадміністрації запевнив, що місцевий бізнес завжди може розраховувати на допомогу. Тим більше, коли це соціально відповідальний бізнес. У будь-якому випадку, за словами очільника регіону, всі питання, які виникають на місцях, тримаються на контролі владою регіону.

Значну увагу під час засідання було приділено процесу децентралізації в районі. Адже це новий формат для всіх - і для влади, і для бізнесу. Тому питань ще чимало. На території району вже є громади, що мають завершити процес об’єднання. 

-  Хочу, аби всі розуміли:  децентралізація - це ваш шанс на краще життя. Це можливість приймати саме ті рішення, які потрібні громаді. На жаль, не всі поки що це розуміють. Упевнений, що це тимчасове явище. Адже ті громади, які вже об’єдналися,  демонструють позитивні напрацювання. Більше того, завдяки тому, що вони вчасно це зробили, ці громади потраплять під державне фінансування наступного року. Обласна влада також не залишає громади без уваги. Досвід показує наочно, що передача влади на місця вже має гарні результати. Ми не вимагаємо об’єднуватись поспіхом, але в будь-якому випадку повинно бути розуміння, що децентралізація незворотна, точка не повернення вже пройдена, - заявив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

http://www.zoda.gov.ua/ 

Прочитано 8050 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии