У Михайлівській районній дитячій бібліотеці пройшов урок-спогад "Це потрібно не мертвим, це потрібно живим"

Пятница, 24 Май 2013 07:56
Оцените материал
(0 голосов)

Велика Вітчизняна війна – це два океани: один – горя, інший – переможної радості. І обидва вони нероздільні, бо сльози печалі і сльози щастя однаково солоні.

День Перемоги! Його урочистим салютам не замовкнути у віках, його сльозам радості не забутись ніколи. Адже цей травневий день 1945 року ввійшов у історію людства як свято миру, визволення планети від фашизму. І якщо зараз сміються діти, плавиться сталь, росте хліб на рідних полях, то це тільки тому, що була Перемога…

 

Про це говорила В.П. Драгушинець, завідуюча районною дитячою бібліотекою, звертаючись до учнів 6-Б класу Михайлівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія». Разом із класним керівником Наталією Миколаївною Величко діти завітали на урок-спогад у бібліотеку, який для них тут підготували і який пройшов під гаслом: «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим».

 

На зустріч із учнями були запрошені ветеран-фронтовик Великої Вітчизняної Клавдія Федорівна Диріна та «дитина війни», колишня вчителька української мови й літератури Валентина Володимирівна Стадніченко. Вони поділилися з присутніми спогадами про воєнний період свого життя, який був жахливим і болючим, але водночас і радісним, бо дитинство, юність у людини є тільки раз і не повторюється ніколи.

 

Крім того гостей бібліотеки та її працівників вітали зі святом викладач районної дитячої музичної школи Ольга Михайлівна Родіміна та її вихованка Анна Шаламова. Під акомпанемент викладачки дівчинка виконала кілька пісень про війну.

 

Насамкінець зустрічі В.П. Драгушинець звернулася до присутніх із такими словами:

 

- Понад півстоліття минуло з того дня, коли замовкли на нашій землі останні постріли війни, прийшов мир, за який заплачено тридцятьма мільйонами життів наших співвітчизників. Тож нехай ніколи більше не настане час, коли нам доведеться виряджати в далекий похід своїх синів, братів, чоловіків. Хай щедро родять сади, буйно колосяться лани. Хай приносять лелеки мамам і татусям здорових діточок. Хай щастя буде в кожному домі на багато років.



За матеріалами газети "Михайлівські новини"

 

Прочитано 1407 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии