На професійне свято михайлівські медики змагалися в КВК та слухали группу «Скрябін»

Вторник, 18 Июнь 2013 08:27
Оцените материал
(3 голосов)

Вкотре довели медичні працівники Михайлівського району, що вміють вони організовувати своє дозвілля та веселитись. А оскільки нинішній рік у них ювілейний - 125 літ тому на цій території з’явився перший медичний заклад, то урочистостей виявилася ціла низка.

Спершу свято було веселим, бо медсестри й лікарі змагалися в КВК. І треба визнати, кмітливості їм не займати. Перш за все, вона проявилася в назвах команд. Їх утворили три. Команда працівників амбулаторій сімейної медицини йменувала себе «Зірками континенту», поліклінічного відділення – «Дружна сімка», а стаціонарів – «Мисливицями за пацієнтами». Першу очолював Володимир Ігорович Клєткін, другу – Жанна Іванівна Павліченко. А капітаном третьої команди була Тетяна Олександрівна Шахова.

 

На пару годин серйозні, поважні люди раптом перетворилися на школярів або, щонайбільше, студентів. Вони співали й жартували, танцювали й робили пародії під час різноманітних конкурсів, яких було п’ять: «Візитка», «Розминка», «Капітанський», «Домашнє завдання» і серйозний, який називався «Історичний».

 

Ні на хвилинку не стихав сміх у залі, коли «Мисливиці за пацієнтами» демонстрували відеокліп, який вони зняли про свою роботу, на підтвердження того, що вони справді полюють на пацієнтів. Те ж саме відбувалося з глядачами, коли на сцену вийшли Вєрка Сєрдючка (у виконанні В.І. Клєткіна) разом зі своєю мамою.

 

Колеги лікаря Клєткіна, медсестри Норвайшес, медбрата Принзюка не переставали дивуватися, як чудово співають усі троє. Вони навіть не підозрювали в них таких талантів.

 

А яке почуття гумору виявили капітани команд під час «Конкурсу капітанів»! Показали його й члени команд, коли була «Розминка». Вони ставили один одному оригінальні запитання, а потім не менш оригінально на них відповідали. Приміром, на запитання: «Що було б, якби людина мала 32 ока?» відповідали так: «Тоді б у штаті поліклініки було б 16 офтальмологів», або «Тоді б офтальмологи були б такими ж багатими, як і стоматологи». А на запитання: «Скільки коштує опіум для народу?» – «Від 4 до 8, з конфіскацією».

 

У серйозному історичному конкурсі присутні дізналися, коли був заснований хутір Михайлівка і побудована перша земська лікарня, де утворювалися перші медичні дільниці, хто з місцевих медиків воював на фронтах Великої Вітчизняної війни тощо.

 

Окремо хочеться сказати про глядачів. їх, по-перше, було чимало. А, по-друге, такої активності годі й шукати на будь-яких інших конкурсах, присутні вболівали за медиків від усієї душі.

 

І кілька слів про журі. Як і годиться, воно було поважне й представницьке. Достатньо сказати, що очолював його голова райдержадміністрації С.В. Передерій. Серед членів – голова райради М.І. Фатєєв, керівник райагропостачу М.А. Шаламов та керівники сільгосппідприємств В.І. Дудка, Ю.В. Голуб, О.А. Каліман.

 

Виграла КВК команда працівників поліклінічного відділення «Дружна сімка». На другому місці – працівники сімейних амбулаторій, а не третьому – стаціонарів.

 

Між конкурсами присутніх розважав ансамбль бального танцю «Алексія».

 

А наступного дня медики повернулися до серйозних речей: роботи, її результатів, перспектив тощо. Урочисте зібрання відкрив заслужений лікар України, депутат районної ради шести скликань, головний лікар ТМО Михайлівського району І.В. Гайдаржі. З його вуст пролунали вітання лікарям – за кваліфіковану роботу, медсестрам – за їхні вмілі й теплі руки, працівникам автотранспортного підприємства, господарчої групи, бухгалтерсько-економічного відділу – за підтримку, допомогу, створення умов для роботи. Всім їм головлікар побажав здоров’я, щастя, гараздів. Не забув і про ветеранів райлікарні. До І.В. Гайдаржі приєднався В.І. Клєткін, голова профкому ТМО. Були вручені відзнаки за хорошу роботу О.М. Себало, завідуючій поліклінічним відділенням, Н.О. Воробйовій, медсестрі дитячо-неврологічного відділення, Т.В. Шепеленко, лікарю-кардіологу, Л.А. Коломоєць, медсестрі поліклінічного відділення, Н.О. Носик, акушерці пологового відділення, О.К. Перевєрзєвій, завідуючій АСЛ с. Тимошівка та іншим.

 

Прийшли привітати медиків сільгосппідприємці району М.А. Шаламов, Ю.В. Голуб, О.А. Каліман. Вони побажали присутнім, щоб ті ніколи не сумнівалися в корисності їхньої праці, а ще – подарували ноутбук.

 

Вітали медичних працівників району й голова райдержадміністрації С.В. Передерій та голова райради М.І. Фатєєв. Вони теж вручили грамоти за багаторічну плідну працю та з нагоди Дня медичних працівників кращим з кращих: О.В. Плетенець, завідуючій денним стаціонаром, В.І. Плющу, І.О. Шершньовій, лікарям-терапевтам, І.В. Чиж, медсестрі поліклінічного відділення.

 

На святі була присутня депутат облради, помічник народного депутата А.В. Пшонки Людмила Сергіївна Любим. Вона подякувала місцевим медикам за працю від свого імені та від імені Артема Вікторовича, і передала від нього подяки: Л.В. Бєляєвій, завідуючій АСЛ с. Любимівка, Л.Л. Желепі, медсестрі АСЛ №5 (Михайлівка), В.П. Рикуну, заступнику головного лікаря, С.В. Єрмаковій, секретарю, В.В. Сіріньку, лікарю-ендокринологу, Т.В. Зозулі, завідуючій АСЛ с. Бурчак, В.Г. Лукашенко, лікарю-стоматологу, О.Ю. Біломийцевій, завгоспу.

 

Після офіційної частини для присутніх співали місцеві аматори Микола Ніжніков, Володимир Никифоров та Ганна Бабаніна, а також гості з Києва – Кузьма, якого жартома прийняли до штату працівників ТМО Михайлівського району, зі своєю групою «Скрябін».

 

 

 

Тетяна ПОПОВА

За матеріалами газети "Михайлівські новини"

Прочитано 1605 раз Последнее изменение Вторник, 18 Июнь 2013 09:00
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии