На Михайлівщині суд зобов'язав шахрая повернути потерпілому 250 тисяч гривень

Пятница, 09 Август 2013 06:52
Оцените материал
(2 голосов)

Прокуратура Михайлівського району здійснювала нагляд у формі процесуального керівництва під час досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно громадянина Н. за фактом вчинення правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство) у великих розмірах).

Підозрюваний Н. свою провину в скоєному злочині не визнавав, завдані майнові збитки відшкодувати потерпілому добровільно відмовився та, намагаючись уникнути відповідальності за злочин, оскаржував дії працівників міліції та прокуратури.

 

За результатами досудового розслідування процесуальний прокурор затвердив обвинувальний акт та направив його до районного суду.

 

При розгляді кримінального провадження у суді державний обвинувач довів провину злочинця та зорієнтував суд на призначення покарання, пов’язаного з позбавленням волі. Тож обвинуваченого Н. визнано винним за ч. 3 ст. 190 КК України та призначено покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі. Крім того, задоволено цивільний позов та зобов’язано громадянина Н. відшкодувати потерпілому 250 тисяч гривень майнової та моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

 

Роман Хіврич,

прокурор Михайлівського району

За матеріалами газети "Михайлівські новини"

Прочитано 2009 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии