Газифікацію Михайлівського району завершено — останній рубіж взято

Пятница, 25 Октябрь 2013 06:09
Оцените материал
(2 голосов)

Напередодні Дня визволення Михайлівського району, 23 жовтня, в селах Вовківка та Нововолодимирівка відбулася знакова подія — на межі двох сіл урочисто був запалений «блакитний вогник» (на фото), що сповістив присутніх про відкриття нової сторінки в історії розвитку сел.

Підключення садиб сільчан до газопроводу розпочалося днями. Тож за цей час у половини мешканців «блакитний вогник» не лише обігрів домівки, але й фактично змінив увесь уклад життя. Відтепер люди зможуть забути про вугілля та дрова для груби та й уночі не потрібно вставати, аби проконтролювати заслінку на пічній трубі. Роботи з підключення сільських будинків до газу у селі ще тривають.

 

Повною мірою усвідомити значимість такої події для селян можуть, напевно, лише ті, кому для приготування борщу раніше доводилося розпалювати піч. Але тепер частину хатньої роботи жінок зможуть виконувати й чоловіки. Принаймні яєчню вони тепер точно зможуть готувати без вказівок своїх дружин — на газовій плиті, підключеній до природного газу.

 

У цьому й пересвідчилися учасники урочистої церемонії з нагоди пуску газу, що відбулася в цих селах.

 

Робота з будівництва підвідного газопроводу до сел була успішно завершена завдяки об’єднанню зусиль селищної громади, районної та обласної влади, депутатів усіх рівнів, народного депутата України Артема Вікторовича Пшонки, ТОВ «Віра» з будівництва газопроводу (керівник — О.О.Фащевський), а також Токмацького УГГ БМД Михайлівського експлуатаційного цеху.

 

Виступаючи перед присутніми, Михайлівський селищний голова Олександр Ракша від імені усіх односельців, насамперед, висловив слова щирої подяки А.В. Пшонці. Адже завершення будівництва підвідного газогону та введення його в експлуатацію саме цього року стали можливими лише завдяки особистому втручанню народного депутата.

 

Вітали присутніх голова районної ради М.І. Фатєєв, голова райдержадміністрації С.В. Передерій, помічники народного депутата України А.В. Пшонки О.О. Вербицький та Л.С. Любим, депутат обласної ради М.А. Шаламов. Також вони висловили подяку сільчанам за їх терпіння й розуміння.

 

У своєму виступі помічник народного депутата Олександр Вербицький зазначив, що запалення «блакитного вогника» — подія, яка розпочала новий відлік часу в історії розвитку населеного пункту. Село житиме й розвиватиметься: удвічі менше стане хатньої роботи у жінок, у селі лишатиметься молодь, народжуватимуться діти і людям старшого віку буде легше впоратися із домашніми клопотами. Отже, сільське життя стане більш комфортним.

 

«Ми виконали свої передвиборчі зобов’язання перед мешканцями Михайлівщини, тож омріяна газифікація району завершена двома селами, Вовківкою та Нововолодимирівкою, — останній рубіж взято!» — зазначив голова районної ради Микола Фатєєв. І тепер газ у селі прийде майже у кожну оселю. Це наш спільний внесок у розбудову Михайлівщини».

 

Церемонія пуску газу в селах стала справжнім святом, об’єднавши всіх.

 

«Газифікація Михайлівщини була одним із головних пріоритетів передвиборчої програми нашої партії, — зазначив голова райдержадміністрації Сергій Передерій, І сьогодні приємно відзначити, що завдяки спільним зусиллям селищної, районної та обласної влади, провідного газового підприємства Токмацького УГГ БМД та за підтримки народного депутата України А.В. Пшонки «блакитний вогник» урочисто запалав і у Вовківці, і у Новолодимирівці. Це результат спільних зусиль та командної роботи багатьох людей. Спільними зусиллями нам вдасться розв’язати й інші проблеми. Ми виконуємо те, що обіцяли на виборах — ось наш звіт перед людьми. Це реальний внесок у реалізацію стратегії соціальних ініціатив Президента України. Ми й надалі робитимемо усе від нас залежне, аби життя людей Михайлівщині ставало більш заможним і комфортним».

 

Далі гостей запросила до себе сім’я Валентини Олександрівни Семеряги, де за традицією на газовій плиті була приготована яєчня.

 

 

Юрій Дьомін

Прочитано 1508 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии