Колектив Михайлівського ВПУ: "Вдячні народному депутату А.В. Пшонці за опікування молодим поколінням"

Пятница, 24 Январь 2014 08:30
Оцените материал
(2 голосов)

Ще навесні 2013 року керівництво училища, враховуючи побажання батьків, поставило завдання придбати новий автобус для підвезення учнів із сіл Плодородненської та Мар’янівської сільських рад.

360 тис. грн. — така сума була необхідна для придбання автобусу. Величезних зусиль треба було докласти, щоб мрія здійснилася. Перш за все, гроші потрібно було заробити, потім пройти складну процедуру державних закупівель, і вже тоді — чекати, коли автобус з’явиться на училищному подвір’ї.  

 

Чекати довелося довго з різних причин! І ось Віктор Костянтинович Удовиченко звернувся до народного депутата України А.В. Пшонки. Саме за сприяння Артема Вікторовича 26 грудня гроші були перераховані виробнику. І в той же день водії училища В.В. Булгаков та В.В. Роденко відбули до Борисполя, де отримали автобус «Еталон». Колектив училища вдячний А.В. Пшонці за опікування молодим поколінням.

 

15 січня автобус зробив свій перший рейс. Багато схвальних відгуків ми почули від учнів та їх батьків, від керівників сільських рад, адже майже 40 учнів щоденно підвозяться до училища.

 

Катерина Попова, учениця І курсу, пригадує, що перед тим, як вступити до училища, довго вагалася. Звичайно, по-своєму приваблювало місто. Але зваживши усі «за» і «проти», обрала навчання в Михайлівці. За чотири місяці вона переконалася, що в училищі комфортно, затишно, тепло, тут дбають про кожного учня. Правда, була одна незручність: щоб вчасно потрапити на заняття, доводилося підніматися дуже рано. Тепер, коли є новий автобус, ця проблема зникла. Тож у своєму виборі, впевнена Катя, вона не помилилася.

 

Для Романа Левшина, учня ІІ курсу, важливим виявилося те, що завдяки організованому підвезенню у нього є можливість жити вдома, допомагати батькам по господарству. «До того ж, — сказав Роман, — якщо раптом запізнюєшся вранці, водій автобуса обов’язково почекає. А коли їздив електричкою, частенько запізнювався».

 

Алла Анатоліївна Рабош, мама учня І курсу, дуже задоволена тим, що існує система підвезення дітей автобусом. Це вирішує багато батьківських проблем, а саме: до мінімуму зведені витрати на проїзд, у важкий підлітковий період діти перебувають під наглядом батьків, а не «міських друзів». Вона впевнена в тому, що в училищі діти отримують якісну загальну середню і професійну освіту.

 

Володимир Миколайович Гріховодов, Мар’янівський сільський голова, зауважив, що організацією підвезення дітей вирішується важливе питання — закріплення молоді на селі. Якби поїхали випускники школи навчатися до міста, то навряд чи потім повернулися б працювати в рідне село, а значить, нікого б було виховувати у дитячому садочку, школі… Керівництво ДНЗ «Михайлівське ВПУ» робить усе можливе для того, щоб села Михайлівського району жили і розвивалися.

 

Новим придбанням задоволені не тільки ті, хто щодня їздить автобусом, але й усі учні училища. Адже тепер можна буде поїхати на екскурсії і до Запоріжжя, і до Дніпропетровська, і до омріяної Умані…




Людмила Макарова,

заступник директора ДНЗ “Михайлівське ВПУ”

За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 1293 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии