Михайлівський богатир став третім на змаганнях у Мелітополі

Вторник, 18 Март 2014 13:22
Оцените материал
(2 голосов)

У Мелітополі відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль з богатирського багатоборства. Це були командні змагання, в яких взяло участь п’ять команд (по два спортсмени в кожній). Це представники Мелітополя, Дніпропетровська, Харкова, Автономної Республіки Крим і Запоріжжя.

За Запорізьку область виступав михайлівчанин, майстер спорту СРСР Ярослав Нагорняк, який входить до трійки найсильніших богатирів області. Напарником Ярослава був спортсмен із Запоріжжя Іван Блинов, знаменитий бодібілдер.

 

Спортсмени змагалися в шести вправах, причому кожна наступна була важчою за попередню. Запорізькі хлопці впорались з першою вправою з піднімання колоди, але зуміли посісти в цій вправі лише четверте місце. А ось у другій вправі вже стали першими: Ярослав зумів швидко пройти з колодязем вагою 280 кг 20 метрів, а Іван перекантував покришку вагою 350 кг п’ять разів за найкращий час.

 

У третій вправі запоріжці посіли трете місце, вони по черзі піднімали однією рукою гантель вагою 70 кг, та колоду у 115 кг. У четвертій вправі теж посіли трете місце: Ярослав підняв штангу вагою 110 кг шість разів, а Іван по черзі підняв гирі вагою 150, 200, 275 кг на висоту.

 

П’ята вправа була найважчою: штангу вагою 250 кг потрібно було підняти до пояса якомога більше разів. Тут добре виступив михайлівчанин, який підняв штангу 12 разів за 90 секунд.

 

В шостій вправі, потрібно було втримати вагу перед собою на витягнутих руках. У цій вправі запоріжці були четвертими.

 

Після підрахування командних балів, перше місце посіла команда Криму, друге — Мелітополя, а третіми були запоріжці, четвертими — харків’яни, на п’ятому — Дніпропетровськ.

 

Для запоріжців такий результат — удача, тому що всі суперники були тільки майстрами спорту та майстрами спорту міжнародного класу, слабких не було. Завдяки командному духу та бажанню перемоги запоріжці стали третіми. На наступний рік вони запланували покращити свій результат. Нехай ці мрії здійснюються!

 

 

За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 1258 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии