На Михайлівщині створена дев’ята прийомна сім’я

Пятница, 11 Апрель 2014 09:24
Оцените материал
(1 Голосовать)

Сьогодні в Україні цілеспрямовано проводиться серйозна систематична робота зі створення нової форми державної опіки — інституту прийомної сім’ї. Це надає можливість дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, виховуватись у повноцінній родині. За роки проведення експерименту з утворення прийомних сімей в окремих регіонах країни отримано позитивні результати.

На сьогодні в Михайлівському районі функціонує дев’ять прийомних сімей, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (22 дитини), а також три дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується також 22 дитини.


Розпорядженням голови Михайлівської районної державної адміністрації від 20 березня 2014 року № 58 створена прийомна сім’я Сергія Анатолійовича та Світлани Іванівни Волкових, в яку влаштовано на виховання та спільне проживання чотирьох дітей, позбавлених батьківського піклування.


Молоде подружжя Сергія та Світлани вирішило взяти на виховання двох діток, але доля їм подарувала чотирьох — братиків віком від 1 до 6 років (на фото).


Тож побажаємо Сергію Анатолійовичу та Світлані Іванівні сил, наснаги, терпіння, адже любити і виховувати чужу дитину, як свою, то — великий подвиг, такий, що не кожному під силу.


Контроль за умовами проживання, виховання дітей-вихованців, прийомних дітей здійснюється службою у справах дітей, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Надається допомога батькам у підборі та влаштуванні дітей у сім’ю.


При влаштуванні дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, звичайно, враховуються вікові особливості, національна належність, емоційні відносини дорослих та дітей; не враховуються лише релігійні погляди та переконання прийомних батьків, тому що чинне законодавство цього не передбачає.


До влаштування дітей у прийомну сім’ю батьків інформують про стан здоров’я дітей. Всі діти, які влаштовані до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу мали певні захворювання. На сьогодні вони пройшли та проходять курс лікування, у багатьох з них покращився стан здоров’я. Влітку діти були забезпечені путівками в дитячі оздоровчі заклади та разом з прийомними батьками, батьками-вихователями відпочивали на узбережжі Азовського та Чорного морів.


З батьками та дітьми проводяться бесіди та консультації. З соціального супроводу прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу складаються щорічні плани.


Дітям, які проживають у таких сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, надається допомога у влаштуванні в навчальні заклади, проходженні безкоштовного медичного обстеження. Працівники служби у справах дітей, батьки-вихователі, прийомні батьки та прийомні діти постійно контактують та спілкуються між собою.


Вихованці сімей, якщо це не суперечить інтересам дітей і не заборонено рішенням суду, підтримують стосунки з родичами.


Службою у справах дітей щоквартально перевіряються умови утримання та виховання дітей в дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях Михайлівського району.


Батьки приділяють велику увагу дітям-вихованцям та прийомним дітям, створюють повноцінні умови для їх розвитку. Всі діти забезпечені окремими кімнатами, якісно харчуються, мають весь необхідний одяг, окремі робочі місця для виконання домашніх завдань та ігор, окремі ліжка. Спостерігається покращення у навчанні та у спілкуванні з однолітками та дорослими, діти старшого шкільного віку всі без винятку залучені до гурткової роботи. Батьки-вихователі та прийомні батьки неухильно виконують плани соціального супроводу, дотримуються умов договору про організацію діяльності дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей.


Шановні мешканці Михайлівського району, якщо вам небайдужа доля дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і ви вирішили взяти дітей на виховання в свої сім’ї, звертайтесь до служби у справах дітей Михайлівської районної державної адміністрації за тел.: 2-01-45.



Л. Сичова,

За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 1478 раз Последнее изменение Пятница, 11 Апрель 2014 12:20
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии