Пам’яті Миколи Архиповича Шаламова

Воскресенье, 11 Май 2014 07:27
Оцените материал
(4 голосов)

29 квітня раптово обірвалося життя Миколи Архиповича Шаламова. Він був успішним менеджером, громадським діячем, меценатом, багато доброго встиг зробити для михайлівців, району, України. А скільки планів і задумів, якими палало серце Миколи Архиповича, так і залишилися нереалізованими, адже доля відміряла йому менше 60 років земного життя.

М.А. Шаламов народився 1956 року, у Михайлівці в сім‘ї колгоспників. Після закінчення восьми класів вступив до Мелітопольського технікуму гідромеліорації і механізації сільського господарства, працював машиністом бульдозера у БМУ-120 тресту «Запоріжжяводбуд». З 1973 по 1975 рік служив у Радянській Армії.


У 1976 році М.А. Шаламов вступив до Українського інституту водного господарства (м. Рівне) на факультет механізації гідромеліоративних робіт. Працював механіком, головним механіком БМУ-120, інженером з експлуатації машинно-тракторного парку у радгоспі «Мир» Якимівського району.


З квітня 1980 року М.А. Шаламов працює у Михайлівському районному виробничому об’єднанні з виробничо-технічного забезпечення сільського господарства (Райсільгосптехніка) – старшим інженером групи гарантійного постачання. З лютого 1987 року М.А. Шаламов – головний інженер, з січня 1988 року – в.о. директора, а з вересня цього ж року – директор райагропромпостачу. З серпня 1995 року – директор ВАТ «Михайлівський райагропостач», голова його правління, з березня 2011 року – директор АТ «Михайлівський райагропостач».


За роки керівництва М.А. Шаламова підприємство невпізнанно змінилося, розбудувалося, перетворилося на одне з економічно найміцніших у районі. М.А. Шаламов вкладав у нього весь свій талант керівника і мудрість аграрія. Показником поваги колег до М.А. Шаламова слугує той факт, що з 2012 року він був керівником районної організації роботодавців «Роботодавці Михайлівщини». А свідченням поваги михайлівців – обрання його депутатом Запорізької обласної ради.


М.А. Шаламов активно допомагав школам, дитячим садкам, закладам культури і мешканцям району, які опинилися у складних життєвих обставинах. Микола Архипович належав до людей непересічних. І ось невблаганна смерть вирвала його з наших лав.


Громадськість району втратила в його світлій особі блискучого керівника, мецената, добру, чуйну людину. Завжди будемо пам’ятати Миколу Архиповича Шаламова і впевнені, що в небесах вічності буде горіти зірка його пам‘яті та свічка скорботи. Вічна йому пам’ять…


***

5 травня, відбулася тридцять друга (позачергова) сесія районної ради під головуванням очільника районної ради Сергія Передерія. Депутати одностайно проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Михайлівського району» директору АТ «Михайлівський райагропостач» Миколі Архиповичу Шаламову посмертно.



За матеріалами газети "Михайлівські новини"

Прочитано 1103 раз Последнее изменение Воскресенье, 11 Май 2014 14:19
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии