Кинь ячмінь в болото - вбере тебе в золото

Вторник, 22 Июль 2014 09:03
Оцените материал
(0 голосов)

Безумовно, літо одна з найкращих пір року, коли люди можуть приділити час собі, своїм захопленням. Словом, для багатьох - це пора відпочинку. Але не для всіх. Наприклад, для аграріїв літо гаряче як у прямому, так і в переносному значенні. Влітку для працівників сільського господарства настає один з найвідповідальніших етапів роботи - жнива, період збирання врожаю зернових культур.

Під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка розповів про хід польових робіт, структуру посівних площ і стан експорту зерна.  Міністр зазначив, що забезпечення продовольчої безпеки держави є одним з головних пріоритетів діяльності Мінагрополітики. І якісне проведення жнив - це невід’ємна складова роботи всіх аграріїв України. Також І.Швайка запевнив, що зараз збиральну кампанію ведуть господарства всіх регіонів України. І Михайлівщина не виняток.


У нашому регіоні немало успішних та прибуткових сільськогосподарських підприємств, які працюють на благо держави і під час збиральної кампанії роблять свій внесок у її скарбницю. Одним з таких є ТОВ «Агрофірма імені Мічуріна», яку з моменту заснування фірми, у 1999 році, очолює В.І. Дудка.
Восени поля у господарстві були добре підготовлені. Озимий ячмінь, який практично завжди за хорошої агротехніки дає вагомий урожай, зайняв 285 гектарів. Навесні до нього додався ще й ярий - 295 гектарів. І ось заколосилися поля, густою стіною став ячмінь. У цьому році було досить багато дощів, які пішли на користь посівам. Урожайність на початку жнив у середньому була 48,28 центнера з гектара. У підсумку озимий ячмінь дав 45 центнерів, а ярий - близько 50.


Після ячменю настає черга красуні-пшениці, яка займає площу в 1050 гектарів. Посіви дуже добрі. Віктор Іванович зазначив, що 2014 рік - один з найурожайніших за всю його практику, що не може не тішити.


Зібраний урожай ячменю вивозять на Мелітопольський елеватор.


Директор підприємства дуже відданий своїй роботі, він серйозно підходить до справи, якою займається. Такі ж і спеціалісти, механізатори в агрофірмі. До початку жнив у повній готовності були всі зернозбиральні комбайни, яких у сільгосппідприємстві п’ять. Усі - нові. Екіпаж кожного складається з двох осіб, які працюють у закритій кабіні, оснащеній кондиціонером. Вона захищає комбайнерів від бруду та пилу з поля, забезпечує комфортну працю.


Якісна техніка, добрива, добрі кліматичні умови, безперечно, є дуже важливими для отримання хорошого врожаю, але без правильного догляду, який забезпечує людина, все це нічого не варте. Саме за сприяння майстрів сільськогосподарської справи ТОВ «Агрофірма імені Мічуріна» досягла такої високої врожайності в цьому році. Віктор Іванович не зміг серед свого колективу виділити когось одного, бо всі без винятку - хороші працівники. Екіпажі комбайнерів підприємства - це прості, веселі та працьовиті хлопці, з почуттям підвищеної відповідальності: А. Здор, О. Бойко, Р. Борщ , О. Борщ , О. Цеховський, І. Ніколашин, А. Накалюжний. Також велику роль під час збиральної кампанії відіграють водії автомобілів, які забезпечують перевезення врожаю: В, Козій, С. Козій, Ф. Малик, І. Шевельов.


Загалом цей рік порадував урожаєм. Хай такими ж будуть і всі наступні!



Анастасія Бондаренко,
Фото автора.

Прочитано 2110 раз Последнее изменение Среда, 30 Июль 2014 11:32
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии