Михайлівчани вибороли гран-прі конкурсу «Пісня моєї родини»

Пятница, 22 Август 2014 09:30
Оцените материал
(2 голосов)

З благословіння архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки нещодавно в Запоріжжі відбувся пісенний конкурс «Пісня моєї родини», присвячений світлій пам’яті Блаженнішого Митрополита Київського і всія України Володимира. Захід був присвячений також Дню сім’ї, любові і вірності, Дню святих заступників сім’ї – Петра і Февронії – і проходив під патронатом Запорізької єпархії. 

У фестивалі-конкурсі «Пісня моєї родини» взяли участь вокальні родинні колективи Запорізького краю – всього 12 з десяти церковних округів Запорізької єпархії. Це була справжня подія, до якої готувалися декілька місяців.


Михайлівський район представляла родина благочинного Михайлівського церковного округу, протоієрея Олега Панчака та матінки Наталії з села Роздол.


Народився отець Олег 18 липня 1968 року у Тернопільській області. В 90-х роках переїхав разом із сім‘єю – дружиною Наталією та доньками Євгенією та Аллою – на Запоріжжя.


З часом дівчата створили свої сім‘ї, в яких народилися чудові діти: Анастасія і Дарія та улюбленець родини, довгоочікуваний чоловік, надія дідуся Олега – онук Арсеній.


Найстарший представник сім’ї – берегиня роду, мама, бабуся, прабабуся Параскева Іванівна, якій у цьому році виповнюється 67 років.


Світ захоплень родини різноманітний. Майже всі мають музичну освіту. Параскева Іванівна дуже любить вишивати, мережити, грати на баяні, гарно готує; отець Олег грає на валторні, фортепіано; матушка Наталія – на бандурі; доньки Євгенія та Алла – на фортепіано. Євгенія викладає у музичній школі. Онучки, Дарія та Анастасія, займаються танцями та музикою.


Зять Віктор грає у складі футбольної команди «Таврія-Скіф», яка має безліч перемог. А зять Олександр із сьомого класу був прислужником у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Роздол, закінчив Київську духовну семінарію, зараз він настоятель храму у Мелітополі.


Усі, звичайно, люблять співати.


Родина Панчаків цінує і дотримується українських звичаїв і традицій, закохана в українську пісню, яка супроводжує їх усе життя.


На фестивалі родина благочинного Михайлівського церковного округу, протоієрея Олега Панчака виконала пісню «Калинові острови» та виборола гран-прі конкурсу. Вітаємо всіх михайлівчан із цією перемогою!


Владика Лука, вітаючи присутніх, сказав: «Фестиваль “Пісня моєї родини” об’єднує людей. Сім’я – це ланка держави, це мала церква, маленька держава».


Якщо в кожній сім’ї буде лад, прекрасні стосунки, то буде порядок і у всій державі. Дай Бог, щоб так було.



Олександра ВІННІЧУК,

За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 504 раз Последнее изменение Пятница, 22 Август 2014 11:39
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии