На Михайлівщині менше займаються шахрайством, але більше грабують

Вторник, 09 Сентябрь 2014 04:19
Оцените материал
(0 голосов)

Протягом 8 місяців 2014 року співробітниками Михайлівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області до Журналу єдиного обліку зареєстровано 2145 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що на 11,8% більше, ніж за аналогічний період 2013 року (1919).

Із зареєстрованих повідомлень до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію щодо 453 кримінальних правопорушень, з них 176 – тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення, що складає 38% у структурі загальної кількості зареєстрованих злочинів.


За результатами аналізу за 8 місяців 2014 року на території обслуговування Михайлівського РВ з деяких видів кримінальних правопорушень спостерігається зростання їх кількості, а саме:

 

  • розбої – 2 (в 2013 році – 1), за одним із зареєстрованих кримінальних проваджень особі повідомлено про підозру;
  • грабіж – 7 (в 2013 році – 6), повідомлено про підозру – 6.
  • крадіжка – 165 (за аналогічний період 2013 року – 162), повідомлено про підозру та направлено до суду 66 кримінальних проваджень;
  • виявлення незаконного поводження зі зброєю – 13 (за аналогічний період 2013 року – 7), розслідувано та направлено до суду 5 кримінальних проваджень;
  • виявлено підрозділами карного розшуку та дільничними інспекторами міліції злочинів у сфері обігу наркотиків – 42 (за аналогічний період 2013 року – 17), розслідувано та направлено до суду 19 кримінальних проваджень;
  • правопорушення, вчинені на вулицях – 40 (за аналогічний період 2013 року – 33), розслідувано та направлено до суду 19 кримінальних проваджень.


Досягнуто зменшення окремих видів кримінальних правопорушень, на території обслуговування Михайлівського РВ, а саме:


  • шахрайство – 14 (за аналогічний період 2013 року – 25).
  • умисне легке тілесне ушкодження – 39 (за аналогічний період 2013 року – 58).
  • тяжкі тілесні ушкодження – 1 (за аналогічний період 2013 року – 2).
  • зґвалтування – 1 (за аналогічний період 2013 року – 2).
  • хуліганство – 3 (за аналогічний період 2013 року – 6).
  • правопорушення, вчинені в громадських місцях – 53 (за аналогічний період 2013 року – 74).


Основне навантаження роботи із забезпечення правопорядку на вулицях та у інших громадських місцях покладено на працівників блоку міліції громадської безпеки: дільничних інспекторів міліції, патрульної служби, групи кримінальної міліції у справах дітей, інспектора дозвільної системи. За поточний період 2014 року виявлено 682 адміністративні правопорушення.


Працівниками райвідділу зареєстровано тяжкі та особливо тяжкі злочини.


Вбивство. 14 серпня 2014 року о 18:55 до чергової частини Михайлівського РВ ГУМВС надійшло повідомлення від мешканки смт Михайлівка про те, що гр. Б. за місцем свого проживання зарізав свого батька.


При виїзді на місце події слідчо-оперативної групи та керівництва райвідділу встановлено, що 14 серпня 2014 року гр. С., знаходячись вдома, після сварки з вітчимом, дочекавшись поки він засне, завдав останньому удар сокирою в область шиї, від якого настала смерть потерпілого, та залишив місце скоєння злочину.


За введеним в дію планом оперативних заходів силами особового складу підрозділу були відпрацьовані вулиці та громадські місця смт Михайлівка, внаслідок чого злочинця було затримано.


Згодом гр. С. повідомлено про підозру за ч.1 ст. 115 КК Ураїни – умисне вбивство, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. На час досудового слідства відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.


Тяжкі тілесні ушкодження. 26 серпня 2014 року о 15:50 до чергової частини Михайлівського РВ ГУМВС надійшло повідомлення від мешканця м. Мелітополь про те, що на автошляху Харків – Сімферополь, на кордоні між Мелітопольським та Михайлівським районами знаходиться чоловік із тілесними ушкодженнями у вигляді різаних ран.


При виїзді на місце пригоди слідчо-оперативної групи та керівництва райвідділу встановлено, що гр. Г., не маючи постійного місця проживання, знаходячись в лісосмузі біля автодороги Харків – Сімферополь, розпалював багаття. Проїжджаючий повз нього гр. К. зробив йому зауваження з приводу ризику пожежоутворення. У відповідь на зауваження гр. Г. поводився агресивно та наніс потерпілому кухонним ножем тяжкі тілесні ушкодження у вигляді проникаючого ножового поранення грудної клітини.


Гр. Г. затримано на місці події та згодом повідомлено про підозру за ч.1 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. На час досудового слідства відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.



А. Довбня,

За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 1330 раз Последнее изменение Вторник, 09 Сентябрь 2014 04:19
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии