Працівники і пайовики ТОВ «Покровське»: "Якби всі керівники були такими!"

Среда, 17 Сентябрь 2014 05:31
Оцените материал
(0 голосов)

ТОВ «Покровське», розташоване на території Першопокровської сільської ради Нижньосірогозького району Херсонської області, основний вид діяльності – вирощування зернових та технічних культур. У жовтні 2009 року в господарстві змінився власник. Труднощі аграрного ринку виявились не під силу колишньому керівництву і господарство впевнено йшло до банкрутства. За роки після реформування у КСП накопичився мільйонний борг перед бюджетними фондами, комерційними структурами та фізичними особами.

Запаси готової продукції, обігові кошти, посівний матеріал, пальне і мастило – відсутні. Дія договорів оренди землі закінчувалась в кінці року. Так би і закінчився 2009 рік катастрофою для господарства, якби не подія вказана вище – в господарстві змінився власник.


Головним засновником і директором господарства став заслужений працівник сільського господарства Віктор Іванович Дудка. Він ризикнув взяти на себе всі борги та гріхи господарства, напевно звичка вирішувати важкі питання, вироблена за довгі роки роботи в сільському господарстві, підштовхнула його до пошуку відповіді: як господарство з розваленою матеріально-технічною базою і наявністю боргу в мільйон гривень перетворити на рентабельне та конкурентне.


Власники земельних паїв, які зневірились у попередньому керівництві, з недовірою поставились до нового, незнайомого керівника, але половина пайовиків ризикнули і підписали договір оренди земельного паю. Підписали і не пожалкували. За п’ять років керівництва (минає 23 жовтня цього року) Віктор Іванович Дудка вдихнув друге життя в господарство. 1 245 гектарів занедбаних пайових площ стали зразковими.


Збільшити кількість оброблюваних гектарів вдалось після того, як було завойовано довіру місцевих жителів. Земельні паї та не витребувані паї зараз складають 1 755 гектарів орендованої землі. Та найголовніше, що зі зміною керівництва у 2009 році для працівників господарства закінчився час невиплати заробленого, а для власників паїв – орендної плати за їх землю.


Господарство під керівництвом В.І. Дудки з виплати орендної плати стало прикладом для інших орендарів, адже в умовах конкуренції вони не мали права платити менше. Головним аргументом власника паю стали слова: «Будете платити менше, підемо до Дудки».


Два останні роки були неврожайними, посуха знищувала урожай, та як не тяжко керівнику велось, але працівники та пайовики цього не відчули: договірні умови, до речі, найкращі в районі, виконані повністю і в строк. Взагалі сплата податків, виплата заробітної та орендної плати, для Віктора Івановича – пріоритетні питання. За п’ять років, – ні гривні боргу.


Товариство «Покровське» погасило мільйонний борг, стало рентабельним господарством, впевнено нарощує матеріально-технічну базу і приймає в оренду земельні паї від всіх бажаючих. Добре господарству – добре і людям, які в ньому працюють, і власникам паїв, які мають стабільний дохід. І все це заслуга мудрої людини – директора Віктора Івановича Дудки.


Віктор Іванович не залишається байдужим до проблем місцевої громади, допомагає фінансово та матеріально-технічними ресурсами. Пайовики та працівники при необхідності завжди можуть отримати матеріальну та фінансову допомогу, виділяються кошти на поховання. Кожен рік В.І. Дудка допомагає місцевій школі коштами: чи то на екскурсію школярам, чи на ремонт, чи на харчування дітлахів в літньому таборі відпочинку. У нинішній тяжкий для країни час, керівник завжди допоможе з придбанням продуктів на блокпост, бронежилетів для місцевих вояків, яких мобілізували в армію.


Віктор Іванович – це та людина, до якої завжди можна прийти з будь-яким питанням і бути впевненим, що він відгукнеться, підтримає, допоможе, якщо це в його силах. Тому працівники господарства, пайовики, з впевненістю можуть сказати:


- Вікторе Івановичу, спасибі, що Ви ризикнули.


А для місцевої громади – якби всі орендарі були такими.



Працівники і пайовики ТОВ «Покровське»

За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 1508 раз Последнее изменение Среда, 17 Сентябрь 2014 06:48
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии