"Козацькі розваги" михайлівських школярів

Четверг, 23 Октябрь 2014 06:17
Оцените материал
(0 голосов)

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці. Воно посідає почесне місце серед пошанованих в Україні. Свято Покрови було найбільшим і найзначущим для козаків. Вони настільки вірили в силу Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту, отримавши другу назву – Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще як День українського козацтва.

Саме в цей день учні КЗ «Михайлівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» уже четвертий рік поспіль перетворюються на справжніх козаків та козачат, коли беруть участь у грі «Козацькі розваги». Кожен курінь ретельно готувався до свята: обирали отамана, розучували девізи, пісні, малювали емблеми.


І ось настала урочиста мить … Ведучі свята, восьмикласниці Олександра Федорів, Олена Сидельнікова та учень 6 класу Данило Кім, запрошують усі курені на лінійку. Під козацький марш виносять прапори та козацьку атрибутику. Гра розпочинається.


Із прадавніх часів в Україні козаки славилися силою, спритністю, гостротою зору. Тому наші козачата та козаки випробовували себе у конкурсах: «Вершник», «Козацьке вбрання», «Втеча з полону», «Найсильніший козак», «Перетягування каната», «Біг місцевістю з перешкодами».


Скільки було емоцій! Напруга зростала кожної хвилини.


А який же козак не любить співати українські пісні? Гарна пісня завжди була його вірним помічником. Із нею відпочивали в години затишшя, із нею ходили в походи. І тут наші курені показали справжні таланти. Як приємно було дивиться на дівчат та хлопців, одягнених в українські костюми! Усі вони показали неабиякий талант. Але найбільше сподобалося виконання пісні учнями дев’ятого класу. Так і хочеться сказати: «Молодці!!!».


Свято добігло кінця. Учасники з честю витримали всі випробування й можуть гідно носити почесне звання «козак». Найсильнішими, найспритнішими, найактивнішими стали козаки куреня 2-А класу (отаман Олександра Тищук), 1 класу (отаман Дмитро Чижик) – І місце, учні 9 класу (отаман Владислав Маслов), 4 класу (отаман Дмитро Трусов) – на другому місці, а учні 2-Б класу (отаман Максим Крамаренко), та 7 класу (отаман Артем Передерій) – на третьому.


Настав час привітань та нагороджень. Присутні дружніми оплесками вітали учасників-переможців гри «Козацькі розваги». Потім усі дружно побігли до великого казана, з якого парувала запашна каша. Ласували нею і ділилися спогадами про рідний дім та про відважних козаків



Н. Макаренко,
За матеріалами газети «Михайлівські новини»

Прочитано 521 раз Последнее изменение Четверг, 23 Октябрь 2014 06:54
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии