СПЕЦІАЛІСТ, ЗАКОХАНИЙ У СВОЮ СПРАВУ

Вторник, 10 Февраль 2015 05:45
Оцените материал
(1 Голосовать)

Виховання здорової людини – мета, до якої необхідно йти сучасному суспільству. В наш час молодому поколінню нелегко обрати свій життєвий орієнтир. Вулиця може звабити вседозволеністю та легковажністю. Не секрет, що багато хлопців та дівчат без діла вештаються вулицями, палять, вживають спиртні напої, влаштовують бійки. Комп’ютеризація, сидячий спосіб життя негативно впливають на фізичний стан людини. «Тіло без руху подібне до стоячої води, яка псується, пліснявіє, гниє», - писав учений-медик Нестор Максимович-Амбодик. «Розумні розмови» дорослих з молоддю про необхідність занять спортом не дають ніяких результатів. Про це не потрібно говорити, цим потрібно займатись, стаючи поряд з хлопцями й дівчатами, бути прикладом для них. Саме про таку людину я хочу повести мову.

Лише другий рік у КЗ «Дитячий центр» працює гурток спортивного напрямку «Карате». Заняття проходять на базі КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Керівник гуртка В’ячеслав Володимирович Рубан – кандидат у майстри спорту з карате, тренер національної Федерації кіокушинкай карате України у Запорізькій області, член Запорізького клубу кіокушинкай карате «Борисфен». Молодий спеціаліст, закоханий у свою справу.
В’ячеслав Володимирович народився й виріс в м. Василівка Запорізької області. Довгий час проживав у м. Запоріжжя . У 1999 році відбулась доленосна зустріч з тренером з кіокушинкай карате Ярославом Дозенко, який зумів зацікавити цим видом спорту. З 2000 по 2007рік тренувався у Олексія Холобіка, Володимира Кляпчука, Юрія Пенькова та Андрія Свиридова. З 2007 по 2008 - проходив службу в Збройних Силах України.
Сьогодні В’ячеслав Володимирович особистим прикладом прищеплює дітям любов до спорту. Його вихованці займаються з повною віддачею, вдосконалюють не тільки техніку, тіло, але й дух, виховують характер, навчаються адекватно реагувати на будь-які життєві проблеми, привчаються до порядку. Це нелегка й сумлінна робота над собою. Побувавши на тренуванні у В’ячеслава Володимировича, розумієш, що якщо наставник сам працює в піт, то вихованці з повагою ставляться до свого керівника гуртка. І це дає вагомі результати. В цьому навчальному році більшість вихованців брали участь у змаганнях міського та обласного рівнів у Мелітополі та Запоріжжі. Хочеться відмітити найвагоміші змагання з «Кубку Запорізької області» та «Кубку Запорізького краю», на яких призові місця вибороли такі вихованці: Андрій Благоторенко, Олександр Благоторенко, Олексій Попов, Олександр Бут, Сара Токобаєва, Денис Ракша, Аделіна Делік, Влад Шампаров, Захар Сластухін, Семра Токобаєва, Анастасія Куліш, Валерія Жатченко. В грудні підтвердили присвоєння Першого юнацького розряду Влад Шампаров, Захар Сластухін, Семра Токобаєва, Анастасія Куліш, Валерія Жатченко. Напередодні Нового року відбулась атестація на пояси («кю» тест ). Всі учасники іспиту успішно подолали чергову сходинку у вивченні мистецтва карате, отримали кольорові пояси. Звичайно, це було нелегко, але терпіння й наполеглива праця зробили свою справу.
В’ячеслав Володимирович вважає, що заняття спортом виховують людину, допомагають досягти поставлених перед собою цілей, дають можливість жити в гармонії з оточуючим світом.
Користуючись нагодою, хочу висловити слова подяки директору КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ст..» Марині Михайлівні Вертелецькій, батькам та всім небайдужим людям, які підтримують роботу гуртка, тим самим сприяють розвитку спорту в селищі.
Змагання тривають, вихованці готуються до участі в чемпіонаті України з карате. Педагогічний колектив КЗ «Дитячий центр» бажає В’ячеславу Володимировичу та його вихованцям спортивних перемог. До речі, набір до гуртка спортивного напрямку «Карате» триває!


Тамара ЗАНОЗДРА,
директор
КЗ «Дитячий центр».

Прочитано 962 раз Последнее изменение Вторник, 10 Февраль 2015 08:34
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии