ЖИТТЯ, ГІДНЕ НАСЛІДУВАННЯ

Вторник, 28 Апрель 2015 05:06
Оцените материал
(1 Голосовать)

Наше життя сповнене несподіваними поворотами, воно не стоїть на місці, ми ніколи не знаємо що нам готує новий день, кожна мить може стати переворотною як на краще, так і навпаки, тож треба цінувати кожну хвилину свого життя, проживати кожен день як останній, цінувати дорогих для тебе людей.

На нашому життєвому шляху зустрічаються різні люди, деякі з них залишаються назавжди у нашому серці.

У 2013 році я стала випускницею Пришибської музичної школи по класу фортепіано. Останній рік мого навчання був особливим. Мені випала нагода займатись з прекрасною людиною і вчителем, жінкою, яка щиро, всією душею вболівала за свою справу, і була пройнята магією музичного мистецтва. Ім’я цієї жінки – Параскева Іванівна Сапіга.

З Пашою Іванівною було дуже цікаво працювати, цей вчитель наставляв і надихав працювати, вона говорила, що головне – це зацікавити учня, і в неї це відмінно виходило, тож вивчення пісні, якою б складною вона не була, перетворювалося на задоволення.

Паша Іванівна – це жінка, яка може слугувати прикладом. Це Людина з великої літери і викладач від Бога, вона могла підібрати ключ до кожного з учнів, з цією людиною було цікаво спілкуватися на будь-яку тему, не тільки як з викладачем, а й як з людиною. Паша Іванівна – дуже розумна, мудра, вихована, добра, освічена, врівноважена, розсудлива, справедлива, приємна людина. Вона повністю проникалася музикою і подавала нам кожен музичний твір з душею, вкладала в нас саму себе. З Пашою Іванівною уроки пролітали непомітно, вивчаючи такт за тактом, ми забували про час, що навіть інколи шкільному сторожеві доводилося приходити і говорити, що у школі вже нікого не залишилося і час зачинятися.

Ця людина варта поваги, і я хотіла б подякувати за досвід і ті найпрекрасніші як музичні, так і життєві уроки, але так вийшло що я не встигла сказати цих важливих слів.

На превеликий жаль, на початку зими минулого року до мене дійшла несподівана і шокуюча звістка про те, що Паші Іванівни не стало. Ніхто не міг у це повірити, особисто я й досі не можу. Таких світлих людей, як Паша Іванівна, на світі дуже мало, її поважав кожен, хто був з нею знайомий, вона назавжди залишиться у моїй душі, а світла пам’ять про неї назавжди закарбувалася у моєму серці.

На жаль, у байдужому сьогоденні рідко зустрічаються люди, яким притаманна дуже цінна риса – людяність. Я дуже щаслива, що мені випала нагода спілкуватися і займатися з таким вчителем, як Паша Іванівна, адже вона пронесла цю рису через усе життя. Недарма говорить народна мудрість, що «людяність житиме вічно», а отже і пам’ять про Пашу Іванівну житиме у серцях людей завжди.

Діана Константінова,

студентка І курсу факультету журналістики

Запорізького національного університету.

Прочитано 1198 раз Последнее изменение Вторник, 28 Апрель 2015 06:46
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии