ПЕРЕМАГАЛИ У ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

Пятница, 22 Май 2015 04:50
Оцените материал
(0 голосов)

Два дні, 8 і 9 травня, у Новомосковську проходив п’ятий Всеукраїнський турнір на приз імені кошового отамана Івана Сірка з греко-римської боротьби. Серед його учасників були і троє вихованців Михайлівської ДЮСШ.

Марко Кордос у першій зустрічі програв чемпіону міжнародного турніру і майбутньому переможцю цих змагань з Новомосковська. Потім він легко здолав суперника з Харкова, а в третій сутичці знову поступився спортсмену з Васильківки і закінчив змагання, не потрапивши до числа призерів.

А ось коли виходили на килим два інших наших хлопці, Даніїл Хан і Микита Конарєв, у залі, я зауважив, наставало пожвавлення, видно, що ці імена та прізвища знайомі борцівському загалу. Хлопці визнані кращими технічними борцями Запорізької області, а після цих змагань – і Дніпропетровської.

Одну сутичку за іншою наші юні земляки вигравали чисто технічно чи на туше. Микита не давав отямитись своїм суперникам, одразу брав ініціативу до своїх рук і не віддавав жодного балу, хоч його суперники попередньо вигравала такі турніри, а деяким він і сам свого часу поступався.

Досить впевнено йшов до перемоги і Данило. Проте у фіналі його суперником став господар килима Єгор чорний, який перекидав супротивників кидком прогином. Із 14 борців цієї категорії (29 кілограмів) і Хан, і Чорний не мали жодної поразки.

У фіналі, коли новомосковський борець хотів провести свій коронний кидок, Даня провів блискавичний контрприйом  - і заробив 4 бали. А потім – другий кидок через спину і чиста технічна перемога за 59 секунд!

Ось такі були наші перемоги у День Перемоги…

А тепер про те, що болить. Кожна поїздка на змагання – для мене головний біль. Йду по знайомих з простягнутою рукою. Добре, що люди знають мене, мою роботу, моїх вихованців і «жертвують», хто 20, хто 50 гривень. Дуже хотілося б, щоб і влада району і селища долучилася до справи належного виховання молоді. Щось потрібно змінювати у такому становищі. Якщо ж наші діти нікому не треба, то я сам, мабуть, уже й не потягну…

Користуючись нагодою, запрошую глядачів прийти на п’ятий  турнір імені І.І. Калниша, який відбудеться 31 травня в гімназії. Початок о 10:00.


*  *  *

У двох цікавих змаганнях михайлівські борці взяли участь у квітні. У Дніпродзержинську пройшов дуже представницький IX Всеукраїнський турнір на приз Верховного отамана України та діаспори МГО «Козацтво Запорозьке» маршала козацтва Дмитра Сагайдака. За перемогу в ньому змагалися Микита Конарєв і Давид Лисий. Перший посів третє місце, а ось із Давидом вийшло гірше. Його, як кажуть у спорті, «засудили». Я змушений був подавати протест (добре, що один із запорізьких тренерів вів відеозапис). Давиду дали можливість наступного дня поборотися за перемогу, але залишитися ще на день ми не мали фінансової можливості. Отже, два третіх місця.

У Запоріжжі пройшов фестиваль козацьких бойових мистецтв “Спас”. У боротьбі на поясах з п’яти наших учасників Микита Конарєв став переможцем у своїй ваговій категорії, а четверо новачків здобули такий необхідний їм досвід. Добре показали себе всі - Максим Мацейко, Микита Макаров, Данило Дем’янов і Роберт Мікеладзе.

Вадим МИКАЛ,

тренер ДЮСШ.

Прочитано 737 раз Последнее изменение Понедельник, 25 Май 2015 07:14
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии