НАЙЦІННІШІ ВІСІМ РОКІВ ЖИТТЯ МАЙБУТНЬОЇ ПІАНІСТКИ

Вторник, 26 Май 2015 04:53
Оцените материал
(3 голосов)

На календарі травень. Сьогодні особливий для мене день. Мій перший в житті випускний.

Вісім років навчання у музичній школі пролетіли дуже швидко. Тільки-но йшла я з великими бантиками до першого класу і вже закінчую восьмий. Ці роки були наповнені радісними моментами, першими перемогами та поразками, хвилюванням та яскравими враженнями. Навчаючись тут, я зрозуміла, що хочу пов’язати своє життя з музикою, йти далі вчитися та в майбутньому стати професіональною піаністкою. Але для цього я буду працювати та працювати. Музика мене супроводжувала ще з колиски. Не знаючи цілком нот, не відвідуючи музичної школи, я вже вміла грати щось просте.

Наприклад, перша зіграна мною п’єса - «Полька». Батьки вже знали, що мені потрібна музика, і віддали мене до музичної школи, за що я їм дуже вдячна. Навчання в школі давалось легко, бо мені це подобалося і я цим захоплювалася. Окрім навчання у школі проводилося багато конкурсів, такі як: «Найкращий віртуоз», «Найкраще виконання п’єс» та інші; концертів, тематичних вечорів. Я з задоволенням брала участь і перемагала в обласних конкурсах: «Конкурс солістів-піаністів», «Конкурс хорового співу».

Мені пощастило вчитися у найкращих вчителів та справжніх професіоналів. Викладач хорового співу Зінаїда Василівна Корнілова навчила мене передавати свої почуття у пісні, вкладати всю свою душу в спів. Вона завжди підбадьорить, допоможе, і, завдяки їй, наш хоровий колектив посідав призові місця у різних конкурсах - їздили до Мелітополя, Запоріжжя. Уроки музичної літератури викладає Ольга Миколаївна Качанова. Вона дуже гарна людина, з якою можна поговорити, дізнатися щось цікаве. На її уроках я захоплювалася розповідями про життя різних композиторів. Мені подобалося брати участь у тематичних вечорах, які вона організовувала. Найбільш запам’яталися мені заходи, присвячені життю Шопена та Івасюка, де я була ведучою. Ольга Андріївна Воронцова - вчитель сольфеджіо та теорії музики. Для мене це був найскладніший предмет, але завдяки її майстерності вчителя, професіоналізму та бажанню навчити дітей, цей урок став одним з улюблених предметів. Не дивлячись на складність дисципліни, Ольга Андріївна вміє добре пояснювати, знаходити підхід до кожного учня та зацікавлювати його. З нею я їздила до Запоріжжя на олімпіаду з теорії музики. Це дуже добра та щира людина. Інесса Едуардівна Дьоміна - моя улюблена вчителька зі спеціальності «фортепіано». Це та людина, яка повела мене в перший клас і була зі мною всі вісім років, навчила мене любити музику, досягати своїх цілей, перемагати. Для мене вона і вчитель, і психолог, якому можу розповісти все, що мене хвилює. Завжди вислухає, порадить, підтримає. Завдяки їй я 3 рази брала участь у обласних конкурсах піаністів і займала призові місця. Я дуже ціную те, що навчалася саме у неї. А ще вона дуже красива жінка і я дуже нею захоплююсь.

Я люблю своїх вчителів за їх майстерність, доброту і любов до своєї професії, і бажаю їм побільше натхнення, гарного настрою, щастя, здійснення найзаповітніших мрій, а також, щоб у їх родинах завжди панували тепло, радість та затишок. Зі школою в мене пов’язані мої найкращі спогади, усі цікаві та веселі моменти. Вони надовго залишаться в моїй пам’яті, і так хочеться переживати їх знов і знов, але іншого шансу нам ,на жаль, ніхто не дасть…Ці вісім років були найголовнішими, найціннішими та найдорожчими в моєму житті. Завжди пам’ятатиму і любитиму мою рідну музичну школу. Я не прощаюся, а всього лише кажу рідній школі: «До побачення!».

З повагою, випускниця 2015 року

Євгенія ЗУБОВА.

Прочитано 252 раз Последнее изменение Четверг, 28 Май 2015 07:07
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии