ТУРНІР З ГИРЬОВОГО СПОРТУ

Вторник, 26 Май 2015 04:57
Оцените материал
(2 голосов)

Ще апостол Павло чітко і зрозуміло зазначив, «тела ваши суть храм живущего в вас Святаго Духа…», тому физична культура – беззаперечна умова гармонійного розвитку як людської особистості, так і здорового тіла. В сучасних умовах тіло людини помітно деградує, в результаті чого страждає душа: розслаблений організм швидко втомлюється і частіше хворіє, від того людині стає важко молитися, важко спілкуватися з людьми і творити добрі справи. Святий праведний Олексій Мечев своєму духовному чаду радив займатися фізичними вправами, щоб боротися з марнотратством і розвивати в собі волю.

Як чадолюбива Мати, Церква створює всі можливі реальні умови для занять фізичною культурою і спортом.

2 травня 2015 року вперше у місті Запоріжжі за ініціативою рекордсменки світу з гирьового спорту Любові Черепахи під патронатом Його Високопреосвященства Архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки, за участю всієї Запорізької єпархії УПЦ на території Свято-Андріївського кафедрального собору біля скульптури апостола Андрія Первозваного відбувся I турнір з гирьового спорту серед вихованців недільних шкіл і шкіл джур на кубок святого апостола Андрія Первозваного.

Його метою було вшанування імені апостола Андрія Первозванного, святкування Дня Кирила та Мефодія і Дня слов’янської культури та писемності, вдосконалення та поширення процесів розповсюдження аматорського гирьового спорту серед прихожан Запорізької єпархії УПЦ, поліпшення спортивної та фізкультурно-оздоровчої роботи серед вихованців недільних шкіл, виявлення кращої команди серед недільних шкіл з гирьового спорту, залучення прихожан до занять гирьовим спортом, пропаганда здорового способу життя, популяризація слов’янських видів спорту, створення умов для реалізації всебічних спортивних здібностей вихованців недільних шкіл .

Загальним керівництвом, підготовкою, організацією і проведенням турніру займалася Запорізька єпархія, зокрема, клір Свято-Андріївського кафедрального собору.

Відповідно до протоколу Головним суддею змагань була заслужений майстер спорту України з гирьового спорту Л.О. Черепаха, секретарем - суддя міжнародної категорії з гирьового спорту, Президент Запорізької обласної федерації гирьового спорту В.Д. Шаповал, суддями - майстер спорту України В.С. Черепаха, майстер спорту СРСР, майстер спорту України І.М. Соколов, майстер спорту СРСР Л.І. Соловйов, майстер спорту України В.Ю. Мосіяш.

З благословення благочинного Михайлівського округу, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці села Роздол отця Олега та сприяння настоятелів усіх храмів району у I турнірі з гирьового спорту брали участь і вихованці районної дитячо-юнацької спортивної школи Дмитро Глянько, Артур Бойко, Костянтин Касилов, Максим Денисенко разом зі своїм тренером Миколою Сергійовичем Гляньком. Хлопці старанно готувалися до змагань, бо знали, що матимуть сильних суперників. Тому не випадково наші юні спортсмени серед 12 команд отримали у змаганні п’яте місце. Артур Бойко у ваговій категорії (юнаки, вага 70 кг, вага гирі - 16кг) посів друге місце, третім у ваговій категорії (юнаки 80 кг, вага гирі 16 кг) був Костянтин Касилов, четвертими - Дмитро Глянько та Максим Денисенко. Безперечно, це досить добрий результат, тому всі раділи отриманим нагородам. Всіх наших учасників вразив високий рівень організації змагань, його урочистість. Всі вони з гарним настроєм і масою чудових вражень поверталися додому. Тренер М.С. Глянько та його вихованці вдячні всім, хто допоміг їм організувати поїздку на такий цікавий захід.

В. Руденко.

Прочитано 866 раз Последнее изменение Четверг, 28 Май 2015 07:08
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии