ПРОФЕСІОНАЛ СВОЄЇ СПРАВИ

Пятница, 12 Июнь 2015 04:36
Оцените материал
(1 Голосовать)

Складно знайти людину, у якої ніколи не боліли зуби. Тому всі ми розуміємо, наскільки важлива професія стоматолога. Це люди, які не тільки піклуються про ваше здоров’я, а й опікуються чарівною та білосніжною посмішкою. Одним з таких фахівців є Тетяна Григорівна Хрипко. Дванадцятого червня вона відсвяткувала ювілей. Коли я завітала до її кабінету,  побачила перед собою невисоку, струнку жінку з добрими, щирими очима.

Тетяна Григорівна родом з Полтавщини, лікарем вирішила стати за прикладом старшої сестри. І після закінчення школи, у 1973 році, вступила до Одеського медичного інституту імені М.І. Пирогова. Потім проходила інтернатуру у другій стоматологічній поліклініці міста Запоріжжя. У 1979 році почала свою трудову діяльність у Михайлівській районній лікарні. Через рік стала завідувачем стоматологічного відділення, працює там і зараз. Ця прекрасна жінка має люблячого чоловіка та двох дітей – доньку і сина.

- Тетяно Григорівно, свого часу я чула про Вашу неймовірну чуйність та терплячість до своїх пацієнтів, що напевно досить складно за Вашої професії. Скажіть, у чому ж секрет такої комунікабельності з хворими?

- Усе досить просто. Підхід однаковий як до дітей, так і до дорослих. Не треба одразу починати розмову з проблеми. З пацієнтом треба трішечки поспілкуватись, познайомитись, аби він адаптувався до ситуації та не отримував зайвого стресу. І вже потім починаємо лікування.

- Чи траплялись у Вашій практиці якісь кумедні випадки?

- Знаєте, їх буває достатньо. Особливо, коли лікую діток. Спочатку бояться, потім потихеньку заспокоюються і говорять, що дарма хвилювались, а іноді дуже смішно зляться і навіть погрожують, що коли виростуть, відплатять мені тим же, - посміхаючись говорить лікар.

- Тетяно Григорівно, мене завжди цікавило питання, чи прискіпливо стоматологи ставляться до своїх колег, коли ті їх лікують?

- Ні, недоліків у роботі шукати не намагаємось, завжди довіряємо спеціалістам. Вони в нашій поліклініці усі професіонали своєї справи. Але, зазвичай, звикаєш до когось одного. Мене, наприклад, лікує Людмила Миколаївна Качур.

- Чи складно бути завідувачем відділення?

- Буває по-різному, але скажу, що у нас дуже хороший та згуртований колектив і ми завжди знаходимо спільну мову, вирішуємо будь-яке питання без конфліктів. Користуючись нагодою, хочу привітати усіх своїх колег з наступаючим Днем медичного працівника. Бажаю їм успіхів та втілення всіх мрій у життя, - говорить лікар. 

- Дякую Вам за розмову.

Хочеться, щоб у медицині було якомога більше таких спеціалістів, які не тільки відповідально ставляться до своєї професії, а ще проявляють розуміння та терплячість до своїх пацієнтів. Адже всі повинні пам’ятати, що перед ними, насамперед, людина, а вже потім - хворий. З нагоди професійного свята та святкування ювілею щиро вітаємо Тетяну Григорівну. Бажаємо їй сил, натхнення та завжди залишатись такою чарівною і доброзичливою.

Катерина ВОЛГІНА.

Прочитано 896 раз Последнее изменение Пятница, 12 Июнь 2015 05:32
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии