ГЕРОЇВ ПАМ’ЯТАТИМУТЬ ВІКАМИ!

Вторник, 08 Сентябрь 2015 05:04
Оцените материал
(2 голосов)

У КЗ «Любимівська ЗОШ І – ІІІ ст.» велика увага приділяється патріотичному вихованню молоді: прищеплюється любов до сім’ї, рідного краю та Батьківщини.

Події, що відбулися в нашій країні в 2014 року,  не залишили байдужим нікого. Не зміг залишитися осторонь того, що відбувається на Сході нашої держави, і наш випускник Микола Прохоров.

Одним з перших в квітні 2014 року він був призваний до лав Збройних Сил України та гідно виконував військовий обов’язок у зоні проведення АТО в складі 93-ї механізованої бригади радіотелеграфістом радіостанції медичної роти військової частини. Вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, він загинув 29 серпня 2014 року під Іловайськом.

Колектив працівників школи звернувся до Михайлівської районної ради з проханням дозволити встановити пам’ятну меморіальну дошку Миколі на фасаді навчального закладу. Завдяки допомозі Благодійного фонду ім. М.А.Шаламова вона була виготовлена.

 3 вересня на пам’ятному мітингу, присвяченому відкриттю меморіальної дошки, були присутні батьки Миколи Прохорова  Антоніна Миколаївна і Олександр Анатолійович, голова Михайлівської РДА О.В. Стулень, голова Михайлівської районної ради С.В. Передерій, начальник відділу освіти, молоді та спорту Т.О. Кучерява, заступник директора з навчально–виховної роботи ДНЗ “Михайлівське ВПУ” Л.І. Макарова з учнями, голова Благодійного фонду ім. М.А. Шаламова Г.В. Шаламова, Любимівський сільський голова Д.А. Сидєльніков, директор будинку культури І.Ф. Василенко, воїн– інтернаціоналіст В.О. Барабан, учасники АТО: І.Г. Зінов’єв, В.С. Накалюжний, представники військомату: А.І. Савенко, старший лейтенант Гальченко.

Зі словами вдячності батькам і вшанування пам’яті М. Прохорова виступили О.В. Стулень, С.В. Передерій, Г.В. Шаламова, А.І. Савенко, І.Г. Зінов’єв.

Учні школи читали вірші, ансамбль козацької пісні «Калинонька» виконав пісню «Мати журавлика жде».

Свою вдячність землякові учасники пам’ятного мітингу висловили не тільки віршами, а й покладанням квітів до меморіальної дошки. Школі було подаровано два прапори діючих на сході військових частин.

Дітям запам’яталась ця подія і вони пообіцяли, що збережуть добру пам’ять про свого земляка, бо...

Живе лиш той, хто не живе для себе,

Хто для інших виборює життя.

Прочитано 1256 раз Последнее изменение Четверг, 10 Сентябрь 2015 06:55
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии