Ігор Скрипник: «Кожна секунда – на вагу золота. На вагу людського життя!»

Понедельник, 15 Октябрь 2012 06:58
Оцените материал
(3 голосов)

Анестезіологи-реаніматологи - люди особливі. Вони занадто часто бачать людину на межі життя і смерті, щоб сприймати світ так, як його сприймаємо ми, звичайні люди інших професій. Якщо ви зустрінете анестезіолога-реаніматолога (хоча б і колишнього), знайте, що перед вами - справжня людина.


Завідуючий відділенням анестезіології - інтенсивної терапії Якимівської районної лікарні (як ми звикли - реанімації) - наш земляк Ігор Георгійович Скрипник (на фото). Судячи з усього, це його покликання. Додайте до цього ще, що він вдячний учень, хороший вчитель - і ви отримаєте портрет людини, про яку я хочу розповісти.


Його доросле життя почалося, як у всіх, - закінчив Охрімівську школу, відслужив у Радянській армії, потім вступив до Запорізького медичного інституту, а після його закінчення з дипломом у руках повернувся на малу батьківщину - Якимівщину. Тут він влаштувався до районної лікарні спочатку дільничним лікарем, згодом працював районним кардіологом, а у 2000 році перевівся до реанімаційного відділення і вже через рік очолив його. До цих пір обіймає Ігор Георгійович посаду завідуючого відділенням анестезіології - інтенсивної терапії і є, як то кажуть, людиною на своєму місці.


- Наша робота полягає у вмінні на практиці поєднувати одразу дві професії - анестезіолога і реаніматолога, - говорив мій співрозмовник. - У лікарнях і клініках великих міст дуже рідко один лікар виконує обов'язки одразу двох спеціалістів. У нашому ж випадку працівники реанімаційного відділення за своєю професією і за покликанням - і лікарі, і анестезіологи, і реаніматологи. Необхідно розуміти, що вони спеціалісти набагато ширшого профілю, уміння поєднати одразу дві спеціальності під час їхньої роботи допомагає врятувати багато життів. Ми працюємо з усіма категоріями важкохворих чи людей у тяжкому стані, починаючи з дітей, навіть немовлят, готуємо їх до операцій, супроводжуємо під час операцій та після них.


За словами Ігора Скрипника, щоб бути анестезіологом-реаніматологом необхідне високе почуття відповідальності, співчуття до пацієнтів, вміння приймати правильні рішення в критичних ситуаціях, уважність до деталей, здатність до рутинної роботи, готовність до постійного підвищення кваліфікації і до роботи в команді. Разом з ним у відділенні працюють четверо лікарів-ординаторів (анестезіологів-реаніматологів): О. Палін, М. Горбач, Л. Корсунь та Т. Баранова. Вони складають так звану збірну відділення реанімації. Ці лікарі «грають» у спільну, часом сувору гру, правило в якій лише одне - врятувати людське життя! Вони повинні вміти вчасно розпізнати збій у роботі життєво важливих органів і тут же провести лікування. Їм важливо не просто знати, а правильно і вчасно застосовувати знання. Бо в їхній роботі кожна хвилина, та що там хвилина, кожна секунда - на вагу золота, ні - на вагу людського життя, а воно, як ми знаємо, безцінне.


Того дня, коли ми спілкувалися із завідуючим відділенням, його колеги готувалися до операції, тому з Ігорем Георгійовичем ми розмовляли недовго, адже обов'язки кликали, а медпрацівники звикли їх виконувати сумлінно. Але він таки встиг провести маленьку екскурсію по відділенню, де, на разі, повним ходом йде капітальний ремонт, по закінченню якого тут буде встановлено нове медичне обладнання за останнім словом техніки. Приймальне відділення найближчим часом буде перенесене ближче до ліфтової шахти, а це допоможе «зв'язати» одразу три відділення - приймальне, хірургію і реанімацію. Медпрацівники дуже радіють таким змінам, адже допомагати хворим буде набагато легше, швидше і якісніше. Ігор Скрипник від себе особисто і від своїх колег просив висловити подяку народному депутату України Артему Пшонці, обласному та районному керівництву, головному лікарю Якимівської центральної районної лікарні В. Строканю за неоціненний вклад у розвиток медичної галузі Якимівського району.


К.Єрмолова , фото автора

за матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 1719 раз Последнее изменение Понедельник, 15 Октябрь 2012 07:29
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии