Запорізькі митники поповнили фонди бібліотеки та музею історичним раритетом

Среда, 08 Январь 2014 10:47
Оцените материал
(0 голосов)

Днями начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля передав до фондів Запорізької обласної універсальної бібліотеки ім. Горького вилучену в справі про порушення митних правил книгу 1913 року видання (Veit J. Леченіе женскихъ болъзней. Для практических врачей. Перевод съ немецкого д-ра мед. Л.А. Гусакова. С.-Петербургъ, "Практическая медицина").

Книгу було конфісковано в дохід держави у громадянина України, що в 2011 році прибув до Запорізького аеропорту рейсом «Внуково-Запоріжжя». Співробітники митниці виявили її серед особистих речей правопорушника, при цьому книга не була заявлена ані в письмовій, ані в усній формі.


Згідно з висновком Запорізької обласної універсальної бібліотеки ім. Горького зазначена книга є антикварним виданням, має культурну та історичну цінність та її вартість відповідно до букіністичного каталогу станом на 12 листопада 2011 року складає 800 грн.


Михайло Бізіля також передав до Запорізького обласного краєзнавчого музею 14 монет ХХ, ХІХ і ХVIII століть. Ці монети були конфісковані в дохід держави у двох громадян Російської Федерації у 2010 та 2011 році внаслідок порушення митних правил.


Начальник Запорізької митниці Міндоходів зазначив, що предмети культурної та історичної цінності мають знаходитись в бібліотеках та музеях, щоб усі бажаючі мали до них доступ. Адже серед завдань державних працівників — поважати та захищати історичну та культурну спадщину нашої країни.



ГУ Міндоходів у Запорізькій митниці

Прочитано 988 раз Последнее изменение Среда, 08 Январь 2014 14:58
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии