Для приазовських школярів провели лекцію «Рак молочної залози: профілактика, клініка, діагностика, лікування»

Понедельник, 10 Февраль 2014 06:48
Оцените материал
(0 голосов)

У рамках реалізації в регіонах завдань президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань, у Приазовській ЗОШ № 2 була проведена лекція на тему «Рак молочної залози: профілактика, клініка, діагностика, лікування».

Лекцію для учнів старших класів та вчителів читала акушер-гінеколог Приазовської ЦРЛ Т. Лакейхина. Вона зазначила, що виникненню 43% випадків ракових захворювань можна було б запобігти за допомогою таких норм здорової поведінки, як відмова від паління, боротьба з цим явищем; фізична активність, збалансована, здорова їжа; вакцинація проти вірусів, що викликають рак печінки і шийки матки; уникання тривалого перебування на сонці і в соляріях.


 Підбиваючи підсумки лекції, керівник апарату РДА С. Міхов (стажист) зазначив: «Метою проведення таких лекцій є підвищення обізнаності населення про рак, як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, привернення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання та про завдання, що стоять перед світом в боротьбі з раком, закликати політиків ставитись до проблеми раку, як політичного пріоритету».



За матеріалами газети "Приазовская новь"

Прочитано 1509 раз Последнее изменение Понедельник, 10 Февраль 2014 06:52
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии